DURMUŞ "PRATİK YAPILMADAN KONULARIN ANLAŞILMASI ZOR"
DURMUŞ "PRATİK YAPILMADAN KONULARIN ANLAŞILMASI ZOR"
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Bir İlke İmza Attı
Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi’ne (Mersin-Taşucu Limanı) Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü öğrencileri teknik gezi düzenleyerek bir ilke imza attı.
Batman Üniversitesi öğrencileri, Fatih Sondaj Gemisi’nin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindiği teknik gezi hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Durmuş, "Petrol Mühendisliği alanında Üniversitemizde akademisyenlerimiz tarafından teorik derslerin yanı sıra pratik yapılmadan bazı konuların anlaşılması zordur. Bundan dolayı Batmandaki sondaj kulelerine, üretim sahalarına ve atölyelere teknik gezi düzenlemesini destekliyor ve teşvik ediyoruz. Türkiye deniz sondajlarında oldukça yeni bir ülkedir. Ve bu manada yetişmiş mühendislere ihtiyaç var. Bu teknik gezi sayesinde öğrencilerimiz hem deniz sondajı konusunda yerinde pratik bilgiler edinirken hem de birçok öğrencimize ilham kaynağı olmuştur. Batman Üniversitesi olarak doğalgaz arama çalışmaları için alınan ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisi'ne teknik gezi düzenleyen ilk üniversite olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak için elimizden gelen her türlü katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Ülkemizin gerçekten ihtiyaç duyduğu kalifiye mühendisleri yetiştirme gayretiyle çalışıyoruz. Teknik gezimizi kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e ve TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e olan TPAO Batman Bölge Müdürü Sayın Mustafa Demir’e ve organizasyonda emeği geçen akademisyenlerimize teşekkür ederim.” dedi.

Fatih Sondaj Gemisi’ne düzenlenen teknik geziye katılan öğrenciler adına konuşan Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilcisi Hasan Fırat Altınyüzük yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü olarak bir ilke imza attık. Türkiye’nin ilk sondaj gemisi olan Fatih Sondaj Gemisine Batman Üniversitesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri olarak teknik geziye katıldık. Gün boyunca Fatih Sondaj Gemisi’nin teknik özellikleri ve Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri hakkında detaylı bilgiler edindik. Teknik gezi sırasında bizimle ilgilenen Fatih Sondaj Gemisinin mühendislerine ve tüm ekibine çok teşekkür eder ve Akdeniz’deki gaz arama faaliyetlerinde başarılar dileriz. Teknik gezimizin gerçekleşmesine büyük katkısı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’a ve TPAO Genel Müdürü Sayın Melih Han Bilgin’e çok teşekkür ederiz. Teknik gezimizin organizasyonunun gerçekleştirilmesinde bizlere yardımcı olan TPAO Batman Bölge Müdürlüğüne, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İnci Türk Toğrul’a çok teşekkür ederiz. Son olarak emeği geçen tüm yetkililere arkadaşlarım adına çok teşekkür ederim.

Etiketler : #Batman,#üniversitesi,#fatih,#sondaj,#gemisi,#durmuş,#aydın,#batman,#objektif,#haber,#gazetesi,
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok