ECZACILAR, MALİ KONGREDE SORUNLARI KONUŞTU

ECZACILAR, MALİ KONGREDE SORUNLARI KONUŞTU

44.Bölge Batman- Siirt-Muş  Eczacı Odası, hizmet binasında Olağan Seçimsiz Mali  Kongresini gerçekleştirdi.  Divan kurlunun oluşturulmasının ardından yönetim kurulunun faaliyet raporu açıklandı.  Kongrede yapılan konuşmalar akabinde 2022-2023 yılı tahmini bütçe sunumu ve onaylanması gerçekleşti.
 
Mali Kongreye Eczacılar Odası  Yönetim Kurulu Başkanı  Uzman Eczacı Adnan Bayhan,  2. Başkan İhsan Tezdiğ, Genel Sekreter Veysi Kutlay,  Eczacılar Odası eski Başkanı ve 42, 43. Dönem Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) Merkez Heyeti Üyesi M. Emin Beyaz ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 
 
“GELECEĞE UMUTLA BAKAMIYORUZ”
 
Burada söz alan  Eczacılar Odası Başkanı Adnan Bayhan,  şuan içinde bulundukları dönemde gerek siyasi, gerek mesleki,  gerekse  ekonomi noktasında onlarca sıkıntıyla karşı karşıya olduklarını kaydetti. Savaşlar, ekonomik buhranlar  ve pandemi sürecinin son 3-4 yılda dünya halklarında derin travmalar yarattığını belirten Bayhan, “  Açıklanan enflasyon verilerinde yüzde 180, yüzde 200 olduğu bir ortamda bir meslek örgütünü inşa etmenin ve faaliyetini sürdürebilmesinin zorluğunu hakikaten hep birlikte  yaşıyoruz. Türk halkları dünya halkları gibi maalesef  bu  süreci ekonomik boyutta çok zorluklarla, sıkıntılarla atlatıyor. Yaklaşan seçimlerden kaynaklı olarak ülkedeki siyasetçilerin birbirine atışmaları bizi ciddi anlamda hırpalıyor ve geleceğe umutla bakmamızı engelliyor” dedi.
 
‘BARIŞ’ HAVASINDA SEÇİM ÇAĞRISI
 
2023 yılının herkes için bir milat olduğunu ifade eden Beyaz, “ Seçimden sonra kim gelirse gelsin ülke halklarına, buradaki insanlara ve dünya halklarına barış getirebilecek siyasilerin olduğu bir  seçim olmasını diliyorum.  Eğer öyle bir seçim olmasa, aksi sonuçla kaybeden maalesef biz olacağız. Bugün Türkiye’ye göz kırpan,  Ortadoğu’da Türkiye’nin siyasetini örnek alan onlarca ülke var. Buradaki bir iç karışıklık, bir başarısızlık bu ülkelerin ve maalesef bu dünyaya entegre olma noktasında ciddi anlamada sıkıntılar yaşatacaktır” dedi.
 
BEYAZ, EKONOMİK ZORLUKLARA DİKKAT ÇEKTİ
 
 Türkiye Eczacılar Birliği heyetinde 3 dönem yer alan eski oda başkanı M. Emin Beyaz da, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirtti.  Şayet böyle devam ederse, bir önceki kongrede de sizlere hitap edip söylediğim üzere,  bir bizden kaynaklı sorunlar bir de elimizde olmayan sorunlar var. Geçen sene buradan  size hitap ettiğim zaman dolar 6 TL civarıydı, benzin 4 TL, kiralar da çok daha ucuzdu. Şimdi ise insanlar üniversiteye çocuğunu gönderecek parayı bulamıyor. Eskiden bir evde bir işçi, bir memur var iseydi, çocuğunu da okutabiliyor, maaşından arta kalanıyla bir eve de yazılabiliyordu ve geçinebiliyordu. Biz eczacıların ise inanın 10-15 veya 20 civarında bir reçete karşılaması olduktan sonra, o reçetelerin ederiyle sağlayabiliyordunuz. Çünkü kar marjı yüksek, gelen para da kıymeti bakımından idare edilebilecek boyuttaydı” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler