EĞİTİM-SEN: “HALKIN ÖĞRETMENLERİYİZ”

EĞİTİM-SEN: “HALKIN ÖĞRETMENLERİYİZ”

Eğitim-Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yaptıkları açıklamada, taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti.
 
Eğitim-Sen Batman Şubesi Yürütme Kurulu, 24 Kasım öğretmenler günü nedeniyle yaptıkları açıklamada, taleplerinin karşılanması gerektiğini belirtti. Açıklamada özetle şöyle denildi; “Bizler, öğretmenlerin ‘hükümet memuru’ yapılmasını, öğretmen ve yönetici atamalarının siyasi torpillerin gölgesinde yapılmasını değil; nitelikli eğitimin nitelikli öğretmenle mümkün olabileceği gerçeğinden hareketle, çalışma ve yaşam koşullarımızın iyileştirilmesini istiyoruz.
 
Şu çok iyi bilinmelidir ki, dünyanın her yerinde eğitim emekçileri siyasi iktidarlara değil; halka ve öğrencilerine karşı sorumludur. Yıllardır ülkenin dört bir yanında fedakârca görev yaparken, aksi yöndeki tüm politika, uygulama ve dayatmalara rağmen hükümetin değil, halkın öğretmeni olmak için mücadele ediyoruz. Tamamen hukuksuz siyasi kararlarla ihraç edilen, sürgün ve soruşturmalara maruz kalan bütün eğitim ve bilim emekçilerinin; eğitim hakkından eşit koşullarda yararlanamayan milyonlarca çocuk ve gencimizin taleplerinin takipçisi olmayı sürdüreceğiz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler