
EKİNCİ KELEHA BABEK’İ DİYARBAKIRLI EDEBİYATÇILARA ANLATTI
iyarbakır da bulunan “Komeleya Wêjekarên Kurd” şubat ayı kitap okuma ve değerlendirme toplantısını Batmanlı yazar Nihat Ekinci’nin yeni çıkan romanı “Keleha Babek’e” ayırdı. Sultan Yaray’ın başkanlığını yaptığı dernek Kürtçe yazan yazarların kitaplarını okuma grupları aracılığı ile değerlendirirken aynı zamanda üyelerinden oluşan okur grubu kitabı her yönüyle değerlendirmeye alarak eleştirilerini dile getiriyor.
“KELEHA BABEK AMED SURLARINDAYDI”
Yazar,Editör, yayıncı ve edebiyatseverlerden oluşan grup tarafından şubat ayı için değerlendirmeye alınacak kitap olarak Batmanlı Yazar Nihat Ekinci’nin J/J yayın evinden çıkan Keleha Babek kitabı seçildi. Yayıcı Azad Zal ve Yazar Nihat Ekinci’nin katılımı ile Diyarbakır Komeleya Wêjekarên Kurd ‘de (Kürd Edebiyatçılar Derneği) gerçekleşen buluşmada Kitap; dil,örgü,tarihsel durum,anlatım tekniği, yazım tekniği ve konulara yaklaşım tarzı açılarından geniş bir değerlendirmeden geçirildi.
Buluşmada Yazar kitabı hakkında gelen sorulara tek tek cevap verirken edebiyatseverler de kitabın değerlendirmesini yaparak görüşlerini dile getirdiler. Konu ile ilgili değerlendirme de bulunan Ekinci: “Keleha Babek’i Amed Surlarına anlattık yada Amed Surları kelaha Babek’i gözden geçirdi diyebileceğimiz bir çalışma gerçekleşti. Arkadaşlar kitapla ilgili görüş, övgü ve eleştirilerini dile getirdiler. Bizde kendimize göre sonuçlar çıkardık. Yararlı bir çalışma oldu devamını dilerim” dedi.
J/J yayınları tarafından çıkarılan Keleha Babek Kitabının editörlüğünü de Yazar- çevirmen Muhsin Özdemir yapmıştı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok