EKMEN, EKONOMİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

EKMEN, EKONOMİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Türkiye'de ekonomik sistemin bilim ve akıldışı bir şekilde yönetildiğini belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ekonomik gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
 
İktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Ekmen, "Türkiye'de bugün ekonomi bilime, Allah’ın verdiği akla, tecrübe ile deneyime uygun bir şekilde yönetilmiyor. Bütün kazanımlarımız, vatandaşların alın teri tamamen bir inat uğruna heba ediliyor. Çok değil birkaç yıl önce 2022 yılı için dolar kurunun 10 lira olacağını öngören ve bunu Resmi Gazete’de kendi imzasıyla duyuran Cumhurbaşkanı, birkaç ay sonra ihracat için TL’yi değersizleştirdiğini söylüyor ve faizi indirip enflasyonun hızla artmasına neden olarak Türk Lirası'nın pula dönüşmesine neden oluyor. Dolar kurundaki yükselişin sonuçlarını da 84 milyon hanelerimizde bir bir acı şekilde yaşıyoruz" dedi.
 
BANKA FAİZLERİ
 
Bankaların karını yüzde 432 artırdığını dikkat çeken Ekmen, "Merkez bankası bankalara yüzde 13 ile kredi veriyor, aynı bankalar o parayı alıp yüzde 27 faizle ile devlete borç veriyor. İktidar, vatandaşın vergisini adeta bankalara dağıtıyor. Bu rant sisteminin durduran Erbakan 28 Şubat’ı yaşadı, Sanayici, üretici kredi bulamazken, bankalar geçtiğimiz dönem karını yüzde 432 artırdı. Şimdi düşünmek gerekiyor, bu iktidar mı faizle mücadele ediyor? Allah'tan korksunlar, faizle mücadele ediyoruz diyerek vatandaşı tarihi enflasyon oranları altında sefalete sürüklediler" dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler