EKMEN, TEKSTİL SEKTÖRÜNE YETERİNCE DESTEK VERİLMEMESİNİ ELEŞTİRDİ

EKMEN, TEKSTİL SEKTÖRÜNE YETERİNCE DESTEK VERİLMEMESİNİ ELEŞTİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman İl Başkanı Melik Müjdeci ve beraberindeki parti heyeti ile Batman Tekstil Sanayi İşadamları Derneği (TEKSİAD) Başkanı Mehmet Ali Öztürk ve yönetimini ziyaret etti.
 
 
Batman ekonomisinde son dönemdeki en önemli atılımın tekstil olduğunu belirten DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “Batman’da 40 bin kişiye doğrudan, 150-200 bin kişiye dolaylı olarak katkı sağlayan tekstil sektörü adeta şehrimizin ekonomisinin temelini oluşturuyor. Ancak, bunca katma değere rağmen tekstilcilerimiz bürokratik engeller, yetersiz destekler, yüksek vergi oranları, ciddi yer tahsisi eksikliği ve altyapı sorunları ile karşı karşıya bırakılmış durumda. Türkiye için çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyan bu işletmelerimizin durumu; ülke ekonomisinin neden her gün güç kaybettiğini görmek açısından önemli bir örnek teşkil ediyor. Gerçek gündemi değiştirmek, algı üretmek, yandaşları beslemek dışında hiçbir ülke meselesi ile ilgilenmeyen bir iktidar; maalesef Batmanımızın ekonomisinin yapı taşlarını oluşturan tekstil işletmelerinin sorunlarını da görmezden geliyor” dedi.
 
“EN YÜKSEK İŞSİZLİK ORANLARINA SAHİBİZ”
 
Batman’ın en yüksek işsizlik oranlarına sahip olan kentlerden biri olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Batman, yaklaşık yüzde 30 ile ülkenin en yüksek işsizlik oranlarına sahip kentlerimizden biri. Üstelik genç ve kadın işsizliğinde rakamlar çok daha vahim. Böylesi bir ekonomik tabloda ciddi bir istihdam fırsatı sağlayan tekstil işletmelerinin el üstünde tutulması gerekiyor.
 
 
 
Ne yazık ki, Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde tekstil işletmelerine yeni yer tahsisi yeteri kadar yapılmıyor. Yıllardır gündemde yer alan tekstil OSB için hiçbir girişimde bulunulmadı. Mevcut OSB’de atık ve yıkama tesisleri büyük bir eksiklik. Enerji fiyatlarındaki fahiş artış, tekstilcilerin büyüme planlarını ertelemelerine neden oluyor. Aynı zamanda gıda fiyatlarındaki tarihi yükselişler nedeniyle işletmeler erzak için bile ciddi bir yük altına girmiş durumda. Sektör temsilcilerimizin aktardığı üzere, iplik ve diğer hammaddeler ile makine, teçhizatlarda da yüzde 500’e varan yükselişler yaşanmış olması; ülkedeki ekonomi çarklarının adeta iflası manasını taşıyor. Böyle bir ortamda bırakın yeni işletme kurmayı, mevcut işletmeleri bile ayakta tutmak çok zor.” ifadelerini kullandı.
 
“SEKTÖRÜ KAPSAMLI OLARAK ELE ALACAĞIZ”
 
Yakın zamanda Batman’daki tekstilin durumunu genel merkez nezdinde ele alacaklarını ifade eden DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, “Batman’da tekstil sektörü bugünlere kolay gelmedi. Ortada on yılların emeği var. Bu sektörün, ülkenin menfaatine olacak hiçbir faaliyeti bulunmayan bir avuç iş bilmez nedeniyle kan kaybetmesine izin vermemeliyiz. DEVA Partisi olarak, yakında sektörün kapsamlı bir raporunu hazırlayacak ve eksiklikleri ile çözüm önerilerini sektördeki temsilciler ile çalışacağız. Çalışmalar tamamladıktan sonra, genel merkezimiz ve Batman’daki tekstil sektörü temsilcileri ile birlikte ilgili çalışmaları kamuoyu ile paylaşmayı planlıyoruz. Kimse merak etmesin, yeni dönemde her gün yeni bir sorunla uyanan Türkiye yerine her gün gücüne güç katan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.” dedi.
 
 
 
“MARKALAŞMA İÇİN FIRSAT SAĞLANMALI.”
 
Sık sık tekstilcilere yönelik ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, “Batman’da 300’e yakın tekstil işletmesi bulunuyor ancak bu işletmeler genellikle başka büyük markalar için üretim yapıyor. Tekstil sektöründe katma değeri artırmak, şehrin ekonomisine ve bilinirliğine katkı sağlamak için tekstilcilere gereken destek sağlanarak markalaşmaları için fırsat sağlanmalıdır. İşletme ve insan kaynağına büyük oranda sahibiz. Altyapı ve markalaşma desteklerinin sağlanmasıyla birlikte Batman ülkenin tam anlamıyla tekstil üssü olabilir.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler