
Elektrik borcu olan 417 kişiye icra takibi
DEDAŞ, kayıt dışı kullanım oranının yüzde 75 dolayında olduğu dağıtım bölgesinde, alacaklarını hukuki yoldan tahsil edebilmek için harekete geçti. Borçlu abonelerin listesini çıkaran şirket, sadece Batman’da son 10 günde 417 borçlu müşterisi hakkında icra takibi başlattı.
Müşterilerinin mağdur olmaması için diyalog yollarının sonuna kadar kullanıldığını bildiren DEDAŞ yetkilileri, bu çerçevede borcu bulunan müşterileri ile telefon, mesaj ve e- mail dışında yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildiğini belirttiler.
Tüm bu diyalog yollarını deneyip olumlu bir sonuç alamamaları durumunda hukuki kanalları devreye soktuklarını ifade eden yetkililer, bu nedenle bazı aboneler hakkında icra takibi başlatıldığını kaydetti.
Savcılığa yapılan suç duyuruları sonucunda sadece Batman il merkezi ve ilçelerinde son 10 gün içerisinde 417 kişi hakkında icra takibi başlatıldığını açıklayan DEDAŞ yetkilileri, diyalog yolu tükenen borçlu müşterileri ile ilgili hukuki işlemler yapılmasına devam edildiğini, bu nedenle söz konusu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini ifade ettiler.
‘Borçlarınızı ödeyin’ çağrısı
Şirket yetkilileri, aboneleri icraya verme taraftarı olmadıklarının altını çizerek, “Müşterilerimizden ricamız, icra işlemi başlamadan kendileri ile görevlilerimiz tarafından diyalog kurulduğunda borçlarını ödemeleridir. Müşterilerimizden yüklü miktarda alacağımız var. Sabırla ödemelerini bekledik, ancak tüm iyi niyetimize ve tüm çağrılarımıza rağmen bazı müşterilerimizden borçlarını ödeme noktasında olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle de hukuki kanalları devreye soktuk. Savcılığa yaptığımız başvurular sonunda Batman’da son 10 günde 417 kişi hakkında, ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı. Müşterilerimizden, diyalog sürecinden yararlanmalarını ve borçlarını ödeme konusunda hassas olmalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok