Elektrik borcu olan 417 kişiye icra takibi
DEDAŞ, kayıt dışı kullanım oranının yüzde 75 dolayında olduğu dağıtım bölgesinde, alacaklarını hukuki yoldan tahsil edebilmek için harekete geçti. Borçlu abonelerin listesini çıkaran şirket, sadece Batman’da son 10 günde 417 borçlu müşterisi hakkında icra takibi başlattı.
Müşterilerinin mağdur olmaması için diyalog yollarının sonuna kadar kullanıldığını bildiren DEDAŞ yetkilileri, bu çerçevede borcu bulunan müşterileri ile telefon, mesaj ve e- mail dışında yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildiğini belirttiler.
Tüm bu diyalog yollarını deneyip olumlu bir sonuç alamamaları durumunda hukuki kanalları devreye soktuklarını ifade eden yetkililer, bu nedenle bazı aboneler hakkında icra takibi başlatıldığını kaydetti.
Savcılığa yapılan suç duyuruları sonucunda sadece Batman il merkezi ve ilçelerinde son 10 gün içerisinde 417 kişi hakkında icra takibi başlatıldığını açıklayan DEDAŞ yetkilileri, diyalog yolu tükenen borçlu müşterileri ile ilgili hukuki işlemler yapılmasına devam edildiğini, bu nedenle söz konusu sayının ilerleyen günlerde artabileceğini ifade ettiler.
‘Borçlarınızı ödeyin’ çağrısı
Şirket yetkilileri, aboneleri icraya verme taraftarı olmadıklarının altını çizerek, “Müşterilerimizden ricamız, icra işlemi başlamadan kendileri ile görevlilerimiz tarafından diyalog kurulduğunda borçlarını ödemeleridir. Müşterilerimizden yüklü miktarda alacağımız var. Sabırla ödemelerini bekledik, ancak tüm iyi niyetimize ve tüm çağrılarımıza rağmen bazı müşterilerimizden borçlarını ödeme noktasında olumlu yanıt alamadık. Bu nedenle de hukuki kanalları devreye soktuk. Savcılığa yaptığımız başvurular sonunda Batman’da son 10 günde 417 kişi hakkında, ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle icra takibi başlatıldı. Müşterilerimizden, diyalog sürecinden yararlanmalarını ve borçlarını ödeme konusunda hassas olmalarını bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01AVUKAT EMRAH YENİ VEFAT ETTİ
- 0225 DÖNÜMLÜK PARK HİZMETE AÇILDI
- 03GERCÜŞ'TE DEĞİŞİM RÜZGARI : İLÇENİN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR
- 04ALİCAN BEĞDE, FERDİ KURT LİSTESİNDE MECLİS ADAYI
- 05BATMAN MODELİ GENÇLERLE BULUŞTU
- 06BAĞLARDA YEŞİL BUDAMA EĞİTİMİ
- 07MEHMET SIDDIK ÇİFTÇİ'YE YENİ GÖREV
- 08RUHSATSIZ KAÇAK DÜKKAN YIKILDI
- 09Engelli Aktif Yaşam Merkezi'nden Özel Bireylere Güçlü Destek
- 10ŞANSİ : "TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ TARİHİ BİR ADIM"
- 11BELEDİYEDEN YOL ATAĞI
- 12HASANKEYF TÜNELİNDE KAZA : 12 YARALI
- 13ALTERNATİF BAĞLANTI YOLU ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 14SOKAK LAMBALARINA DENETİM AYARI
- 15PLATFORMDAN BARIŞ ÇAĞRISI




Henüz Yorum yok