"Elektrik tüketmeyince kaçak kullanmışım gibi ceza kesmişler"

Yaklaşık 20 gün evinden uzak olduğunu ve dolayısıyla elektrik kullanmadığını belirten bir vatandaş, eve döndüğünde ise kendisine kaçak elektrik cezası kesildiğini gördüğünü belirterek duruma tepki gösterdi.

Soğuk hava nedeniyle evinin su tesisatının donduğunu, bu sebeple evde kalmadığını ve dolayısıyla da elektrik kullanmadığını belirten Batmanlı vatandaş, 20 gün sonra eve döndüğünde Dicle EDAŞ'ın kaçak elektrik cezasıyla karşılaştığını söyledi.

Batman'da Sağlık Mahallesi'nde oturan Abdurrahman Çelik, Dicle EDAŞ çalışanlarının kendisine haksız yere kaçak elektrik cezası kestiğini ileri sürdü.  

Soğuk kış günlerinde evindeki su tesisatının donarak patlaması sonucu yaklaşık 20 gün boyunca evde kalmadığını belirten Çelik, tesisat arızasını giderdikten sonra evine döndüğünü ve evde olmadığı süre zarfında tüketmediği elektrik için Dicle EDAŞ tarafından kaçak muamelesi yapılarak 2 bin TL ceza yazıldığını söyledi.

Evde olmadığı halde kaçak elektrik cezası kesildiğini ileri süren Çelik, "Kışın yağan kar ve yaşanan dondan sonra su tesisatımız buz tutup patladı. Evimiz su doldu. Bu nedenle babamın evinde gittik. 20 gün orada kaldık. Evimize döndüğümüzde elektrik faturamız geldi. Ondan 3-4 gün sonra başka bir fatura geldi. O faturaya 2 bin TL para yazılmıştı. Evde değildik ve elektrik tüketilmediğinden kaçak kullanıldığını söylüyorlar. Bu yüzden mağdur durumdayız. Evde değildik, evde olmasak nasıl elektrik kullanacağız. DEDAŞ'a gidip 2'nci faturanın sebebini sordum. Kaçak kullandığımızı söylediler. Elektrik tüketmeyince kaçak kullanmışım gibi ceza kesmişler. Kaçak cezası kesildiği gün evde olmadığımızı söyledim. Kaçak cezası sisteme geçtiğinden çıkarılamayacağını söylediler. Yaptığımız çabalar sonucu sözde yüzde 30 indirim yaptılar. Bu kışta bin 500 TL'yi boş yere ödeyeceğiz. Bize büyük bir haksızlık yapıldı. " dedi.  

İnşaatlarda çalıştığını, kış nedeniyle yaklaşık 2 ay çalışamadığını belirten Çelik, "DEDAŞ insanları mağdur ediyor. Sadece bana değil, iki gündür DEDAŞ'a gidiyorum 100'e yakın insan oralarda. Ellerinde faturaları, kaçak kullanmadıkları halde kaçak yazıldığını söylüyorlar. DEDAŞ özeleştiğinden beri masa başı cezalar kesiyor. Sözde haklarını soruyorlar, ama halkı mağdur ediyorlar. Ellerinde hiçbir delil olmadığı halde elimizde deliller var deyip halkı çıkmaza sokup ceza yazıyorlar. Bu sorun için yetkililerin bir çözüm bulmalarını istiyoruz." dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler