
Erbakan Hoca vefatının 7'nci yılında anıldı
Saadet Partisi (SP) Batman Gençlik Kolları tarafından, Millî Görüş Lideri ve 54. Hükümetin Başbakanı Merhum Profesör Doktor Necmettin Erbakan'ın vefatının 7'nci yıldönümü dolayısıyla, Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonunda 'Şehadet bir çağrıdır, tüm nesillere ve çağlara' konulu program düzenlendi.
Suriye Emevi Camii müezzinlerinden Hafız Şeyh Munir Abdulcevad'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, mevlid-i şerifin ile şiirlerin okunması, SP Batman Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Yeşilkaya ve SP Batman İl Başkanı Mehmet Fırat'ın konuşmalarıyla devam etti. Daha sonra Merhum Erbakan'ı ve şubat ayı şehitlerini konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.
Programda konuşan SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Necmettin Erbakan Hoca'nın hayat felsefesinin İslam olduğunu söyledi.
Allah'ın bir kişiye vermiş olduğu en büyük nimet ve lütfun şehadet olduğunu dile getiren Tongüç, "Rabbimiz bizi yeryüzüne bir anne baba vesilesiyle gönderdi. Biz anne babamızı seçmedik. Nerede doğacağımızı seçmedik. Hangi ırk üzerine doğacağımızı seçmedik. Rabbimiz bizi seçti. Öyle tekdir etti ve o takdir ettiği hal üzere de O'nun rızasını kazanmak için çalışıp gayret etmiş, Rabbine söz veren ve onu dünyadayken ispat etmiş olan kıymetli insanların şehadetinin gecesini idrak ediyoruz. 27 Şubat bunun zirvesi olan ve bu mücadelenin zirvesi olan merhum Erbakan hocamızın ahirete intikalinin 7'nci seneyi devriyesi vesilesiyle Batmanımızda bir araya geldik." dedi.
Sadece bir anma programı vesilesiyle Batman'da olmadığını söyleyen Tongüç, "Yürüyen ve devam eden bir mücadelenin elhamdülillah içindeyiz. Biz bugüne kadar gelen mücadelenin kıymetini anlayarak önümüzdeki dönem nasıl bir mücadele içerisinde olacağımızla ilgili çalışmaları gözden geçiriyoruz. Nasıl bir dinamizm ile nereye geleceğimizi tayin etmeye hedeflerimizi yeniden koymaya ve yeniden kendimizi silkeleyerek ayağımıza pranga olan birtakım meseleleri bir tarafa bırakarak yeniden birlik beraberlik ruhu içerisinde verdiğimiz sözü unutmadan onlar vazifelerini yaptılar. Biz de inşallah bu vazifeyi yapacağız şuuruyla ve inancıyla inşallah bu geceleri idrak ediyoruz."
Yapılan konuşmanın ardından şehitlerle ilgili şiir ve ezgiler seslendirildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok