ERBAŞ, "BERAT KANDİLİ "Nİ BATMAN'DA İDRAK ETTİ
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Batman'da Berat Kandili Özel Programına katıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Batman’da düzenlenen ve Diyanet TV ile TRT1 ekranlarından yayınlanan ‘Berat Gecesi Özel Programı’na katıldı. Mehmet Emin Terece Camisinde gerçekleşen programda konuşan Prof. Dr. Erbaş; “Bu mübarek gün ve gecelerde bir nefis eğitimine kendimizi tabii tutmamız gerekiyor. Hep birlikte berata ulaşalım inşallah” dedi.
.jpg)
DİYANET’İN PROGRAMI BATMAN’DA DÜZENLENDİ
Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Batman Mehmet Emin Terece Camii’nde düzenlenen kandil programına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, İl Müftüsü Turgut Erhan, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, bazı kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Pandemi kuralları kapsamında düzenlenen kandil programında önlemler dikkat çekti. Program Diyanet TV ile TRT1 ekranlarından da yayınlandı. Programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Berat Gecesini tebrik ederek; “Gecemiz mübarek olsun. Hep birlikte berata ulaşalım inşallah. Rabbim tövbelerimizi makbul eylesin, günahlarımızı affeylesin inşallah. Diliyoruz ki bu Berat Gecesinde tövbelerimizle, dualarımızla, niyazımızla, yakarışlarımızla Rabbimizin rızasına ulaşırız, umduklarımıza nail oluruz inşallah. Ramazan ayını orucumuzla, teravihimizle, sahurlarımızla, iftarlarımızla, Kur'an-ı Kerim hatimlerimizle, hayır ve hasenatımızla, zekatımızla öyle güzel değerlendirmek nasip olsun ki, beratimiz bu şekilde gerçekleşmiş olsun” dedi.
.jpg)
“KENDİMİZİ NEFİS EĞİTİMİNE TABİ TUTMALIYIZ”
Müminlerin kurtuluşa erebilmeleri için Allah’ın emir ve yasaklarına uyması gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, şöyle devam etti: “Bu mübarek gün ve gecelerde bir nefis eğitimine kendimizi tabii tutmamız gerekiyor. Yüce Rabbimizin şu ayet-i kerimelerine kulak verirsek nefsimizi nasıl eğiteceğimizi, bu gecelerden nasıl istifade edeceğimizi daha güzel anlamış oluruz: ‘Ey nefsini kötülüklerden arındırmış, ibadetlerden lezzet alma aşamasına gelmiş insan, sen Rabbinden razı, Rabbin de senden razı olarak dön Rabbine.’ Rabbimizden razı olmak ne demek biliyor musunuz? O’nun emirlerine riayet etmek, yasaklarından uzak durmak demektir. Ya Rabbi, Sen bana namaz kıl dedin, namazımı kılıyorum. Oruç tut dedin, orucumu tutuyorum.
Yalan söyleme dedin, yalan söylemiyorum. Kötülüklerden uzak dur, dedin. Haram yeme, dedin. İçki içme, kumar oynama, zina yapma, haksızlık yapma, rüşvet alma, dedikodu yapma, gıybet yapma dedin. Başımın üstünde Yarabbi, bu emirleri yerine getiriyorum, demektir.”
.jpg)
Başkan Erbaş, Allah’ın rahmetinin çok geniş olduğunu da hatırlatarak; “Rabbimizin rahmeti çok geniş, yeter ki biz ondan isteyelim. Kendisi bunu bize söylüyor, buyuruyor ki, “Benim rahmetim her şeyi kaplamıştır.” Allah’ın rahmetine koşalım. Müminler için her gün, her gece mübarektir. Yeter ki koşalım, cennete koşalım” diye konuştu. Vatandaşların salgın tedbirlerine uyarak katıldığı programda, Türkiye’nin çeşitli camilerinde görev yapan imamlar Kur’an-ı Kerim okudu. Diyanet İşleri Başkanlığı İlahi Korosu ise tasavvufu musikisinden eserler seslendirdi, tekbir ve salat-ü selamlar getirdi. Mevlithanlar, mevlitten bahirler okudu. Berat Gecesi Özel programı yapılan dua ile sona erdi. (Faruk ÇİFTÇİ)
.jpg)
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, YETİM ÇOCUKLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 02KEŞFET VE PARLA PROJESİ DEVAM EDİYOR
- 038 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Mücadele, Birlik ve Dayanışmayı Yükseltelim!
- 04BATMANDA 25 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
- 05BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 06HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 07MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 08KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 09HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 10BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 11BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 12CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 13KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 14EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 15BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ




Henüz Yorum yok