Eski Milli Eğitim Bakanı Çelik Batman Üniversitesini ziyaret etti

Bir dizi temaslarda bulunmak için Batman’a gelen Türkiye Cumhuriyeti 58. Hükümet Kültür Bakanı ile 59. ve 60. Hükümet Milli Eğitim Bakanı olan Prof. Dr. Hüseyin Çelik Batman Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Burada düzenlenen programda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi hakkında sunum yaptı.

Kendilerinden önceki idarecilerin Batman Üniversitesini belli bir seviyeye getirdiklerini ifade eden Rektör Demir, “Bizde bu seviden alıp daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Ben şubat ayında göreve başladım. Geldiğim süre zarfında Diş Hekimliği Fakültesi’ni üniversitemize kazandırdık. Bu çok önemli bir çalışma idi. Sadece bunun ile yetinmeyeceğiz, bunun yanında bir Tıp Fakültesi de istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımızı bıkmadan usanmadan yürütüyoruz.” dedi.

2021-2022 öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’nin Yükseköğretim Seçme Sınavı tercih kılavuzuna girmesini amaçladıklarını ifade eden Demir, “Ancak yeni kuruldu fakültemiz bu nedenle kendisine ait bir binası ve laboratuvarı yok. Ama biz öğrenci almak istiyoruz. Bu nedenle Batman Üniversitesi senatosunda alınan karar ile ilk 20 öğrenciyi alıp Dicle Üniversitesi’nde öğretime başlatmak istiyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Rektör Demir, “Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin kurulması konusunda senatodan karar aldık ve bunu YÖK’e bildirdik. Devlet konservatuarı kurma düşüncesindeyiz. Bununla ilgili müracaatımızı yaptık. Sağlık Fen ve Sosyal Bilimler Enstitülerimizi tek çatı altında toplayıp Lisans Üstü Öğretim Enstitüsü’nü kurma hedefindeyiz. Batman üniversitesi bünyesinde kurulan bir takım araştırma merkezleri var. Bunlar araştırmalarını sürdürüyorlar. Bizde Batman Üniversitesi Kültür Çalışmaları Uygulama Ve Araştırma Merkezi, Kadın Çalışma Ve Uygulama Araştırma Merkezi gibi yeni araştırma merkezleri kurmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler