Esnaf sorunlarına çözüm bekliyor

Batman'ın Kozluk ilçesi çarşı merkezindeki resmi kurumların başka yere taşınmasının işlerini durma noktasına getirdiğini belirten esnaf, sıkıntılarını kaymakama anlattı.

Resmi işlemler için civar köylerden gelenlerin alışverişiyle ayakta durabilen Batman'ın Kozluk ilçe esnafı, resmi kurumların çarşı merkezinden taşınmasıyla iş yapamaz hale geldi.

Esnaf, Kozluk Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESOB) Başkanı Esat Tunç ve HÜDA PAR Kozluk İlçe Teşkilat Başkanı Yusuf Işık'la birlikte sıkıntılarını dile getirmek üzere kaymakamlığa yürüdü.

Sorun ve taleplerini Kaymakam Orhan Aktürk'e anlatan esnaf, kurumların başka yere taşınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyerek, şu ana kadar başvurdukları mercilerde olumlu sonuç alamadıklarını belirtti.

Görüşmenin ardından bilgilendirme yapan esnaf, durumu siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri ve diğer mercilere ilettiklerini ancak olumlu neticeye ulaşamadıklarını ifade ederek, yaklaşık 250 esnafın kepenk kapatmaya zorlandığını savundu.

Aktürk'le görüşmeden ellerinin boş çıktığını vurgulayan esnaf, çarşı merkezindeki bütün kurumların yeni Hükümet Konağına taşınacağını ve bu durum nedeniyle kepenk indirmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Yüzlerce esnafın aileleriyle birlikte mağdur olmaması için bir kez daha yetkililere çağrıda bulunan esnaf, bazı kurumların çarşı merkezinde bırakılmasını istedi.

Öte yandan, imza kampanyası başlatan esnaf, topladıkları imzaları İçişleri Bakanlığı ve AK Parti Genel Merkezine gönderdi.

Konu hakkında açıklama yapan HÜDA PAR Kozluk İlçe Teşkilat Başkanı Işık, "Kozluk'taki esnafı dolaşıp, sorunlarını dinledik. Esnafın dile getirmiş olduğu sorunlar, başta resmi kurum ve kuruluşların aşağıya taşınmasıdır. Yukarıdaki esnafın sayısı 250'ye yakındır. Hepsinin ortak kararı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ağız ve Diş Sağlığı ile birkaç kurumun yukarıda kalmasıdır. Kaymakamla görüşüp bu sorunları dile getirdik. Kaymakam buradaki kurumların yeni yapılan Hükümet Konağına taşınmasını istiyor. Bizler gerekenin yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Umarım esnaf dükkânına kilit vurmadan yetkililer sesimizi duyar"

Kozluk ESOB Başkanı Tunç ise "Yaklaşık bir aydır esnafın sorunlarıyla ilgili girişimlerde bulunuyoruz. Tüm yetkililerle görüşmeye çalıştık. Toplu dilekçemizi Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, TBMM'ye, AK Parti Genel Merkezine faks yoluyla gönderdik. Umudumuz, bir an evvel sorunun çözülmesidir. Bu sorun çözülmediği takdirde birkaç ay içerisinde 250 esnaf dükkânına kilit vuracak. Yetkililerden bu soruna el atmasını istiyoruz. Umarım yetkililer sesimizi duyar." ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler