
Esnaf umudunu düğünlere ve kurban bayramına bağladı
Pandemi sürecinde satış yapamadıklarını, bu yüzden de dükkânlarını kapatmak zorunda kaldıklarını belirten esnaf, bu süreçte yaşanan mağduriyetin düğün sezonunun başlaması ve Kurban Bayramının da yaklaşmasıyla normale dönmesini bekliyor.
Bütün dünyayı saran ve Türkiye’yi de etkisi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle esnaf olarak Ramazan bayramında istediğimizi bulamadık diyen Esnaf Nurullah Çınar, şimdiden düğün ve Kurban Bayramı hazırlıklarına başladıklarını belirtti.
“Esnaf olarak bütün umudumuzu kurban bayramına bağladık”
Çınar, “Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi 1 Temmuz’da düğünlerin de başlamasıyla esnaf olarak bizler için de büyük bir rahatlama olacaktır inşallah. Son 4 aylık süreçte, maddi olarak en az 2 sene geriye gittik. Birikimi olan birikimini kullandı, olmayan da dışardan borçlanarak eski borçlarını ödeme yoluna gitti. İnşallah biz umuyoruz bu hastalık bitecek, esnaf tekrardan eski günlerine geri dönecektir. Kurban Bayramı için hazırlığımızı yapıyoruz. Bütün umudumuzu esnaf olarak Kurban Bayramına bağladık. Takdir yine de Allah tandır.” diye konuştu.
“İnşallah kurban bayramında beklediğimiz gibi piyasa canlanır”
Umutlarını Kurban Bayramına bağladıklarını belirten Esnaf Muktad Akyol, “Coronavirus’ ten dolayı işlerimiz uzun süredir durmuş durumda. Tek umudumuz önümüzdeki Kurban Bayramıdır. Virüsten dolayı geçen Ramazan bayramında umduğumuz işi yapamadık zaten. Kurban Bayramı hazırlığımızı yapmaya başladık. Dört aydır kiramızı cebimizden veriyoruz. Şu ana kadar olan ödemelerimiz üst üste birikmiş halde. İnşallah Kurban Bayramında beklediğimiz gibi piyasa canlanır ve biriken ödemelerimizin hepsini kapatırız inşallah.” dedi
“Kurban bayramı için geçen senelere göre hazırlığımız yok”
Ramazan bayramında virüsten dolayı umduklarını bulamadıklarını belirten Esnaf Ahmet Baskın, “Geçen senelere nazaran işlerimiz çok kötü geçti. Virüsten, işsizlikten, milletin dışarı çıkmaması nedeni ile iş yapamadan açtığımız gibi kapattığımız günler oldu. Şu anda da etkisi halen devam ediyor. Beklentilerimizin dışlında kötü geçiyor. 2020 yılına girdimizden beri işlerimiz hep kötü geçiyor. Kurban Bayramı için hazırlığımız geçen senelere göre yok. Esnaf olarak getireceğimiz ürünler satılacak mı, elimizde mi kalacak onun telaşındayız. İnşallah bu hastalık en yakın zamanda biter ve işlerimiz yoluna girer. Esnaf en azından çekleri, ödemeleri olsun bunların hepsi Kurban Bayramında telafisi olur inşallah.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok