Esnaftan fahiş elektrik faturalarına tepki: Faturalar canımızı yakıyor

Fahiş fiyattan elektrik sattığı iddia edilen Dicle EDAŞ’a tepkiler sürüyor. Covid-19 nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşadıklarını belirten esnaf, son zamanlarda elektrik faturalarının da yüksek gelmesiyle mağduriyetlerinin arttığını belirtiyor.

Batman’da, son aylarda yüksek elektrik faturaları ödediklerini ifade eden esnaf, elektrik giderlerinin can yakar hale geldiğini söyledi.

video

Elektrik şirketinin yüksek faturalar kestiğini iddia eden esnaf, yetkililerin bir denetim mekanizması geliştirip soruna ivedilikle çözüm bulmasını istedi.

30 yıldan fazladır esnaflık yaptığını, elektrik faturalarının hiç bu kadar yüksek gelmediğini belirten beyaz eşya satıcısı Mansur Zariç, iş yerinde klima kullanmamasına rağmen faturasının yaklaşık bin lira geldiğini belirtti.

Esnaftan fahiş elektrik faturalarına tepki: Faturalar canımızı yakıyor

Mansur Zariç

“Elektrik giderleri canımızı yakıyor”

Esnafların elektrik faturasına ve kiraya çalışır hale geldiğini dile getiren Zariç, “30 yıllık esnafım, ilk defa bu dönemde elektrik rakamları canımızı yakmaya başladı. Bu dükkânımızın bir aylık elektrik gideri 998 liradır. Beyaz eşya satıcısıyım, sırf tasarrufu sağlayabilmek için kendi iş yerinde klima kullanmıyorum. Buna karşılık bana gelen elektrik faturası yaklaşın bin liradır. Çoğu esnaf dükkân kirası ve elektrik faturası ödüyor. Elektrik giderleri artık canımızı yakıyor. Bu konunun ilgililer tarafından çözülmesini istiyoruz.” dedi.

Esnaftan fahiş elektrik faturalarına tepki: Faturalar canımızı yakıyor

Habip Ok

“Faturamız yüzde 100’ün üstünde geldi”

Esnafın salgın sürecinden etkilendiği bu dönemde elektrik faturalarında dengesiz bir artış olduğunu ifade eden giyimci esnafı Habip Ok, elektrikte indirim beklerken yüzde 100’ün üstünde bir artışla karşılaştıklarını kaydetti.

“Salgının olumsuz etkisi ile beraber daha önce 2 bin 200 lira civarında ödediğimiz elektrik faturası 5 bin 500 civarında geldi.” diyen Ok, “Elektrik faturalarımızı zamanında ödemediğimiz takdirde elektriklerimizi kesebiliyorlar. Bu pandemi sürecinde zaten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Müşteri yok. Akşama kadar oturuyoruz. Böyle bir zamanda elektriğe yüzde 15 zam yapıldı fakat elektrik faturamız yüzde 100’ün üstünde geldi. Bu nasıl bir artıştır. Devletin buna bir çözüm bulup denetlemesini ve bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bölgemiz barajlarla doludur. Elektrikte indirim beklerken faturalarımız yüzde 100 artarak geliyor. Bu sorunumuza çözüm bulunmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Esnaftan fahiş elektrik faturalarına tepki: Faturalar canımızı yakıyor

Malik Bal

“Yetkililerin çözüm bulmasını istiyoruz”

Elektrik faturalarının bu ay neredeyse 2 buçuk kat artarak geldiğini öne süren bir diğer esnaf Malik Bal ise şunları söyledi:

“Geçen ay ile bu ay arasında tükettiğimiz elektrikte hiçbir fark olmamasına rağmen bu kadar yüksek gelmesine anlam veremedik. Bu konuda elektrik dağıtım şirketine denetleme yapılmasını istiyoruz. Esnaf olarak sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Bir de üstüne yüksek elektrik faturalarıyla karşılaşmamız bizi çok kötü etkiliyor. Geçen ay ev faturam 250 lira iken bu ay ise 600 liraya yakın geldi. Mağazanın ise bin ile bin 200 arası gelirken şu anda 3 bin civarında geldi. Yetkililerin buna çözüm bulmasını rica ediyoruz.”

Esnaftan fahiş elektrik faturalarına tepki: Faturalar canımızı yakıyor

Rıdvan Çiftçi

“İndirim beklerken faturaların yüksek gelmesine anlam veremiyoruz”

Salgın sürecinde indirim beklerken yüksek elektrik faturalarına maruz kaldıklarını vurgulayan esnaf Rıdvan Çiftçi, “Bu ay elektrik faturalarımız çok yüksek geldi. Bu salgın sürecinde normalde indirim beklerken faturalarımız çok yüksek gelmesine anlam veremiyoruz. Kime sorsam herkese yüksek elektrik faturaları gelmiş. Geçen ay 261 lira olan faturam bu ay 363 lira geldi. Evimde klima da yok. Normal bir evde olması gereken eşyalarım var. Klimasız bana böyle bir fatura geliyorsa Allah kliması olanlara yardım etsin. DEDAŞ’ı denetleyen yok. Yetkililer yüksek gelen faturaları gözden geçirsinler.” dedi.a

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler