FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

'Dünden Bugüne Batman' fotoğraf sergisi Petrol City'de açıldı

Batman Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından organize edilen ' Fotoğraflarla  dünden bugüne Batman' adlı fotoğraf sergisinin açılışı Batman Valisi Hulusi Şahin'in katılımıyla Petrol City AVM'de gerçekleşti.
 
Sergide Getrude Bell tarafından 1911 yılında Hasankeyf ilçesinde çektiği fotoğraflar, Fotomaraton fotoğrafları, Hasankeyf Gece Gözleme Fotoğraflama etkinliği fotoğrafarı  ve  ünlü fotoğrafçı Canan Yaşar'ın 'Batman'da Tandır' isimli fotoğrafları yer aldı.
 
 
Sergide Batmanlı ödüllü fotoğraf sanatçısı Orhan Kartal, sergideki fotoğraflar hakkında Vali Şahin'i bilgilendirdi.
 
Açılışa Vali Şahin'in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü M. İhsan Aslanlı, Petrol City AVM Müdürü Sertaç Gedik, yönetim kurulu başkanı Aydın Keleş, yönetim kurulu üyeleri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri  ve vatandaşlar katıldı.
 
Burada konuşan Vali Şahin, "Petrol City çok sayıda etkinliğe  ev sahipliği yapmaya başladı. Ben burada katıldığım ikinci etkinliğim. Bir önceki sergi Çanakkale savaşıyla ilgili  bir müze sergisiydi. Bugün de il kültür müdürlüğü tarafından organize edilen fotoğraflarla dünden bugüne Batman sergisini hep birlikte gezdik. 1900’lerin başında Getrude Bell’in çekmiş olduğu Hasankeyf fotoğrafları elimizdeki en eski kaynak. Ondan sonraki süreç Türkiye Petrollerinin arşivinden faydalanmışlar. 1950, 60 ve 70’li yıllarda şehrin gelişimi ile ilgili de ilginç fotoğraflar var. Daha sonra özellikle günümüzde çok değerli fotoğraf sanatçılarımızın çektiği bugünkü Batman’da o değişim. Bugün de her an bir değişim oluyor. Özellikle Hasankeyf’te Ilısu barajından dolayı büyük çaplı değişim oldu. Batman da şehir olarak hızla gelişiyor, değişiyor. Onu yansıtan çok hoş karelerle karşılaştık. Bu şehir çok dinamik bir şehir ve hızlı gelişiyor. Ama bu gelişim negatif olsun istemiyoruz. Bu değişim ve gelişim pozitif olsun, güzel olsun ve gelişim insanımıza bir şeyler katsın istiyoruz. Fotoğraflarla Batman sergisi hayırlı olsun" dedi.
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler