Gasp ve hırsızlık olaylarının önlenmemesi halkı tedirgin ediyor

Batman’da son zamanlarda artan hırsızlık ve gasp olaylarının bir türlü önlenememesinin halkı tedirgin ettiğini belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, emniyet güçlerini göreve çağırarak tedbir alınmasını istedi.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin yaptığı açıklamada, il genelinde hırsızlık, gasp ve kapkaç olaylarında yaşanan artışın halkı tedirgin ettiğini söyledi.

İş yerlerine, evlere girip değerli eşyaları çalan hırsızların mobese veya iş yeri kamaralarına yakalanmalarına rağmen ya yakalanmadıklarını ya da yakalandıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldıklarını ifade eden İl Başkanı Şahin, bu duruma tepki gösteren halkın çoğu defa hırsızlarla karşı karşıya gelmek zorunda kaldığını belirtti.

Batman halkının yaşanan hırsızlık olayları konusunda kendilerine yoğun bir şekilde şikayetlerini ilettiklerini belirten Şahin, halkın huzursuzluk yaşadığını, gereken önlemlerin mutlaka alınmasını istedi.

 

“Hırsızlık ve kapkaç olayları artmış durumda”

Şahin “Son zamanlarda ilimizde maalesef hırsızlık ve kapkaç olayları artmış durumda. Hırsızlar evlere, iş yerlerine, arabalara girip değerli eşyaları çalmaktadır. Özellikle son zamanlarda bize gelen şikâyetler arasında ise kapkaç var. Yolda yürüyen insanların cep telefonları, kadınların çantalarını kapkaç yapılarak çalınmaktadır.” dedi.

“Kameralara rağmen yakalanmıyorlar”

Hırsızların yakalanmamasının halkı tedirgin ettiğini vurgulayan Şahin “Ev ve iş yerlerine giren hırsızların görüntüleri söz konusudur. Çünkü her taraf mobeselerle doludur. Fakat mağdurların elinde kamera görüntüleri olduğu halde yakalanmaması ve yakalansa da kısa bir süre sonra bırakılması halkı tedirgin etmektedir. Bu durumda halk ile hırsızlar karşı karşıya gelmiş durumda.” diye konuştu.

“İnsanlar can ve mal güvenliğinden endişe duyuyor”

Halktan kendilerine yoğun şikayetlerin geldiğini ifade eden Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu olaylara karşı neden önlem alınmadığı yönde halktan bize yoğun şikayetler geliyor. Hırsızlık bir yana artık gasp, kapkaç çoğalmış. Bu sorunlar halkın huzurunu kaçırmaktadır. Bu durum insanlarda can ve mal güvenliği endişesi oluşturuyor. Bir de esnafın araçlarının camları kırılıp içindeki eşyalarının çalınması olayları artmış. Esnaf bu konuda şikayetini dile getiriyor.”

Hırsızlık olaylarına karşı ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini kaydeden Şahin “Hırsızlık olayları bir meslek haline gelmiş durumda. Bazı mahallelerde hırsızlık olayları yoğun bir şekilde yaşanmaktadır. Kolluk kuvvetlerinin bu sorunları bildiği halde bir tedbir geliştirmediği yönde halktan bize yoğun şikayetler geliyor. Emniyet güçleri tedbirler alıp bunun önüne geçmesi gerekir.” açıklamasında bulundu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler