GLÜTENSİZ CAFE VE FIRIN AÇILIŞI YAPILDI
Belediye tarafından hazırlanan proje ile çölyak hastalarının tüketebileceği glütensiz ürünlerin üretilip satışının yapılacağı Batman Belediyesi Glütensiz Cafe ve Fırının açılışı yapıldı.
Açılışa Batman Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman’daki partilerin il eş başkanları, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, Batman Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Berfin Ekinci, çölyak hastaları ve aileleri katıldı. Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, “Öncelikle çocuklara hoş geldiniz diyorum. Umut ediyorum ki bu projemiz çölyak hastaları için bir çare olur. Ailelerimiz çölyak hastaları için glütensiz gıda ya da tatlı ürünlere erişemiyor. Bundan dolayı yıllarca çölyak hastası çocuklar birçok tattan mahrum kalıyor. Batman Belediyesi olarak bu projemizle çölyak hastalarının yaşamını bir nebze bile kolaylaştırdıysak ne mutlu bize. Bu projeyi hazırlayıp hayata geçmesinde katkısı olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
Glütensiz ürünlerin sunulacağı Cafemiz çölyak hastalarına %15 indirimli, maddi durumu düşük ailelerimiz de Belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğüne başvurması halinde ücretsiz glütensiz ekmek alabilecek. Bu çalışmamız inşallah çölyak hastalarına ve ailelerine bir destek olur. Umuyoruz ki bu projemiz diğer illere de örnek olur ve biz buna vesile olmuş oluruz. Başta çocuklara ve ailelerimize hayırlı olsun” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok