Güneşkekin ‘Ak Parti ile Batman ekonomisi şahlandı’
Güneşkekin ‘Ak Parti ile Batman ekonomisi şahlandı’
Dün akşam Asrın İş Adamları Derneği’nin (ASRİAD) düzenlediği iftara katılan AK Parti Batman Milletvekili adayı Murat Güneştekin iş dünyası ile ekonomi konusunu değerlendirdi.
Güneştekin iftar sonrası yaptığı konuşmada; “2002 yılında iktidara geldiğimizde Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde tek bir fabrika vardı. 500 dönüm büyüklüğünde olan organize sanayi bölgesini 3.400 dönüme çıkardık. Böylece OSB'deki fabrika sayısı 100'e ulaştı” dedi.
2002: 1 FABRİKA, 2018: 250 FABRİKA
Güneştekin ayrıca şunları ifade etti; “AK Parti öncesi dönemleri hatırlamak gerekiyor, Batman’da bir elin parmakları kadar bile fabrika yoktu, bugün fabrika sayısı 250-300’lere dayanmış durumda. Eski sistemin zorluklarına rağmen bu seviyeye gelen sanayi ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle çok daha ilerleyecektir. Yeni dönemde Batman’ı çok daha ileri noktalara taşıyacağız inşallah, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Batman daha önce sadece bir meslek yüksek okuluna sahipti, biz şehrimizi modern bir üniversite sahibi yaptık. Üniversite imkanlarını iş dünyasının hizmetine açtık, Teknokent’i kurulma aşamasına getirdik. İş dünyası ve üniversite arasında iş birliğini geliştirerek Batman’da yüksek teknolojik ürün üretilmesinin önünü açıyoruz. Ayrıca 2012 yılında hazırladığımız teşvik paketiyle Batman adeta bir tekstil kent özelliği kazandı. Merkezde, kırsalda, ilçelerde açılan tekstillerde, üretim tesisleri ile binlerce kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki dönemde buralarda çalışan kardeşlerimizin daha iyi imkanlara da kavuşmasını sağlayacağız.”
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 05Murat Çiçek ile röportaj:
- 06 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Havalimanı Yaz Tarifesine Geçiyor: Uçuş Sayısı Yükseldi
- 02Yılmaz “Ekonomik kriz vatandaşın mutfağını vurdu”
- 03Batmanlı Esnafa 1 Milyon TL Kredi İmkanı
- 04BATMAN’DA İŞSİZLİKTE TARİHİ GERİLEME
- 05BATMAN PETROLSPOR ŞAMPİYONLUĞA KOŞUYOR
- 06EVLENECEK GENÇLERE DESTEK
- 07ÖĞRENCİLERE BİLİM VE TEKNOLOJİ KONULU SEMİNER
- 08KÜTÜPHANELERDE BAŞARI ARTIYOR
- 09BÖLGEDE ANA SU HATTI YENİLENİYOR
- 10Batman Petrolspor Bayrakları Şehri Süslüyor
- 11YAŞLILARA SAYGI HAFTASI'NDA VEFALI BULUŞMA
- 12METRUK BİNALARA ASLA TAVİZ YOK
- 13GERÇEĞİ ARATMAYAN YANGIN TATBİKATI
- 14VALİ CANALP, BİLİM MERKEZİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
- 15VALİ CANALP’A ‘ORMAN HAFTASI’ ZİYARETİ




Henüz Yorum yok