GÜNEYDOĞU'NUN EN BÜYÜK KÜTÜPHANESİ

Özdemir ve Gür, ‘’Güneydoğu’nun En Büyük Kitap Görünümlü Kütüphanesi Hizmete Açılıyor’’

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Başkanı A. Akif Gür, ‘’Batman'da, yapımı tamamlanan kitap görünümlü kütüphane Çarşamba günü hizmete açılıyor. ‘’ dedi.
 
İnşa çalışmalarına  iki sene önce  başlanan  dört kitap görünümlü kütüphane, 7 bin 500 metre kapalı alana sahip ve aynı anda binlerce kişiye hizmet verebilecek. Kütüphanede 150 bin kitap olacak. Kitap dışında görsel ve işitsel materyaller mevcut.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Batman'a kazandırılan kitap görünümlü kütüphane 22 milyon TL maliyetle, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. 
 
Kütüphanede oyun alanları, çalışma salonları, bireysel çalışma salonları, engelli, çocuk ve yetişkin bireyler için okuma salonları atölyeler, sinema salonu, konferans salonu, bilgisayar salonu ve kantin bulunuyor.
 
Kütüphaneyi gezen ve incelemelerde bulunan Özdemir ve Gür, kütüphanenin Çarşamba günü hizmete gireceğini belirterek ‘’Güneydoğu’nun  en büyük kütüphanesini ilimize kazandırdıkları için başta Cumhurbaşkanımıza ve  bakanlarımıza teşekkür ederiz. ’ dedi.
 
 
Özdemir ve Gür, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyüğü olduğunu ifade ettiği kütüphanenin, şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın adını taşıyacağını söyledi.
 
Kütüphanelerin sağlayacağı bilgiyle gençlerin geleceğini şekillendireceğini ifade eden Özdemir ve Gür, “Burası bir bilgi yuvasıdır. Bilgi nedir? Bilgi güçtür, çocuklarımız buradan alacakları bilgiyle diğer ülkelerle rekabet edecek. Geleceğin bilim adamları buralardan yetişecek. İnşallah bizler de gençlerimizin hizmetinde, gençlerimizin işini kolaylaştırmak maksadıyla bu güzel eserleri şehrimizin her tarafında yaygınlaştırmaya gayret ediyoruz. Gençlerimiz için doğrusu, hayırlısı, iyisi neyse onu yapmaya devam edeceğiz.’’ diye konuştu.
 
Öğrenciler ve vatandaşlar ise kütüphanenin hizmete açılacak olmasından duydukları memnuniyeti belirterek kendilerine bu imkanı sağlayan Özdemir ve Gür’e teşekkür ettiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler