"HİZMET ÜRETEN BELEDİYE OLDUK"

Vali Ekrem Canalp “Hizmet üreten Belediye olduk”

Batman belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp Kayyum olarak devr aldıkları Belediyeyi yüzde 115 borçla devr aldıklarını belirterek şu an itibariyle Batman Belediyesinin borcunun yüzde 31.5’e düştüğünü belirtti. Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp Batman Üniversite öğrencileri için sağlanan Askı’da yemek projesinin imza töreninde önemli açıklamalar yaptı.
 
“BELEDİYE’NİN BORÇLANMA ORANI DÜŞTÜ”
 
Canalp “Bizim kayyumlar olarak görevi devr aldığımızda yüzde 115 borçlanma oranıyla Belediyeyi devr aldık. Bu şekilde Belediye’nin hizmet ve proje üretmesi imkansız. Ama biz büyük bir borç oranıyla devr aldık. Şu an borçlanma oranı yüzde 31.5’tir. Her alanda hizmeti yürütürken, örmek projeleri hayata geçirirken, Belediye’nin borçlanma oranını yüzde 115’lerden 31.5’e kadar düşürdük. Sürdürülebilir bir gelişme ve kalkınma sürekli değişen bir Batman’ında inşası için ne gerekiyorsa onlarıda yapıyoruz. Yaptığımız en önemli çalışmalardan biride Batman Belediyesinin borç batağından kurtulması oldu. Belediye şu anda ve sonrada pek çok projeyi üretme ve güçlü bir bütçe yapısına kavuşmuştur.” Dedi. 
 
ASKIDA YEMEK PROJESİNE DEVAM
 
Rektör Prof. Dr. İdris Demir’inde katıldığı toplantıda Öğrenciler için sağlanan Yemeğin Belediye tarafından karşılanmasını sağlayan protokol karşılıklı olarak imzalandı. Rektör Demir Batman Belediyesinin öğrencilere sağladığı katkı ve desteklere teşekkür ederek Öğrenci Akademisyen buluşmaları Projesinde sayının 131’e yükseldiğini belirterek bu proje sayesinde akademisyenlerin öğrencilere giderek tecrübelerini paylaştıklarını ifade etti. Bu projelerimiz ciğer parelerimiz evlatlarımız öğrencilerimiz içindir. Elimizdeki imkanları en iyi şekilde seferber etmiş durumdayız. Batman Belediyesinin öğrencilere yemek hizmeti sosyal bir belediyecilik hizmetidir.  Batman Belediyesi sosyal devlet uygulamalarıyla da Türkiye’nin örnek belediyesidir.  Bu projeler arasında Askıda yemek projesi de Türkiye’de uygulayan ve devam ettirebilen bir Belediye yok. Bu senede bunu devam ettiriyoruz. 
 
 
“BATMAN İÇİN ÖNEMLİ PROJELERİMİZ VAR”
 
Yine taziye evlerine sağlanan ücretsiz Yemek ve ikram hizmetleri için Türkiye’de uygulayan tek Batman Belediyesi var. Batman Belediyesinin katkılarıyla Aşevleri merkez ve İlçelerde devam ediyor. Haftanın 6 günü dar gelirli ailelere ücretsiz yemek hizmeti veriyoruz. Melhem projesiyle sosyal yardımlaşmaya kayıtlı dargelirli ailelerin çocuklarına iş imkanı sağlıyoruz. 1300 haneye iş imkanı sağlayan bir proje oldu. Ulaşımda en ucuz hizmeti sunuyoruz. İçme suyu Türkiye’nin en ucuz suyu arasında.  60 bin ekmek dargelirli ailelere ulaştırılıyor. 
 
EYLÜL’DE BATMAN DİYARBAKIR ARASI OTOBÜS SEFERİ 
 
Vali Ekrem Canalp açıklamasında “Batman Havalimanının Eylül ayında bakıma alınması nedeniyle Diyarbakır’a yapılacak uçak seferleri nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için Batman Belediyesi olarak karşılıklı olarak otobüs seferlerini Diyarbakır Havalimanına 5.5 TL gibi cüzi bir rakamla yapacaktır.” 
 
“SİLVAN BARAJI SU SORUNUNU ORTADAN KALDIRIR”
 
Vali Ekrem Canalp Su sorunuyla ilgili sorulara verdiği cevapta “Batman Belediyesi olarak şehre her gün 800 bin nüfusa yetecek su verilmesine rağmen yetmiyorsa bunda bir sorun var demektir. Bununla ilgili teknik bir proje ekibi oluşturuldu. Kaçak su kullanımı ve diğer faktörler ortaya çıkarılacak. Türkiye’de suyunu keson kuyularla sağlayan bir Belediye yok. Ciddi bir su kaynağı bulamasak su arzı yetersiz kalıyor. 500 bin nüfusu keson kuyularla beslemek çok zor ve zahmetli bir iş. Silvan Barajında borular vasıtasıyla Batman’a içme suyunu ulaştırmak hedefindeyiz. Bu proje Batman’ın su sorununu ortadan kaldıracaktır.”dedi.    

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler