İçeriğe geç
SON DAKİKA
Tümü
13 Eylül 2026, Pazar Batman 22° Yatsı 19:53 USD 48,52 / EUR 56,28 / GBP 65,66
E-Gazete
Yaşam

BURHAN SOLMAZ, BATSO MECLİSİNE ADAY

BURHAN SOLMAZ, BATSO MECLİSİNE ADAY

Objektif Haber Merkezi 24
BURHAN SOLMAZ, BATSO MECLİSİNE ADAY

Batman tekstil sektörünün önemli isimlerinden, TEKSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve sanayici Burhan Solmaz, Ferdi Kurt öncülüğündeki Toplumsal Birliktelik Grubu’ndan BATSO Meclis Üyesi adayı oldu.

TEKSİAD’DA SEKTÖRÜN GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞIYOR

Tekstil Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu’nda üç yıldır görev yapan Solmaz, Batman tekstil sektörünün gelişmesi, üreticilerin güçlenmesi ve sektörün rekabet gücünün artırılması için çalışmalar yürütüyor. TEKSİAD’da edindiği sektörel deneyimi BATSO Meclisi’ne taşımayı hedefleyen Solmaz, üretim, ihracat ve istihdamın yanı sıra sanayicilerin karşılaştığı sorunların çözümünde daha aktif rol üstlenmek istiyor.

400 KİŞİYE İSTİHDAM, YILLIK 10 MİLYON ADET ÜRETİM

2001 ekonomik krizinde küçülmek yerine yatırımlarını sürdüren Solmaz, Batman’a dönüşünün ardından üretim altyapısını modern teknolojilerle güçlendirdi. Japon teknolojisi ve mühendislik altyapısından yararlanarak makine parkurunu yenileyen Solmaz, Ar-Ge ve modern üretim sistemlerine yaptığı yatırımlarla kapasitesini artırdı. 2011 yılında markalaşma sürecini başlatan Solmaz, Huma One ve Çarmal markalarıyla ihracat pazarında faaliyet gösteriyor. İç giyim, spor ve aktif giyim ile ev tekstili alanlarında üretim yapan firma, 8 bin metrekare kapalı alan, 400 çalışan ve yıllık 10 milyon adet üretim kapasitesine ulaştığı ifade edildi.

TECRÜBESİNİ BATSO’YA TAŞIMAK İSTİYOR

Yıllardır üretimin içinde yer alan Solmaz, TEKSİAD’daki sektörel çalışmalarının yanı sıra ihracat ve istihdam alanındaki deneyimini Batman iş dünyasının geleceği için değerlendirmeyi hedefliyor. Ferdi Kurt öncülüğündeki Toplumsal Birliktelik Grubu’ndan BATSO Meclis Üyesi adayı olan Solmaz, “Güçlü üretim, güçlü istihdam, güçlü BATSO için birlikteyiz” dedi.

İlgili Haberler

Yorumlar

0 yorum