HALK OYUNLARI ŞÖLENİ

Halk oyunları şöleni sona erdi

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Halk Oyunları Federasyonu’nun 2021-2022 Faaliyet Programında yer alan Kulüplerarası Halk Oyunları il yarışması sona erdi. 19 Mayıs Spor salonunda yapılan görkemli yarışmanın ardından, dereceye giren ekiplere kupa ve madalyaları verildi.
 
11 EKİP 6 KATEGORİDE YARIŞTI
 
6 Kategoride 11 ekibin yarıştığı il şampiyonasında en yüksek puanı Gençler Geleneksel dalda 90.33 puanla Mezopotamya Gençlik ve Spor kulübü aldı. Yarışmaya ilk kez katılan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü minikler ve gençler sahne dallarında 2 birincilik alırken, gençler geleneksel dalda da ikinci olarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Bütün ekiplerin gönüllerinde birinci olduğunu belirten Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, sportif ve gençlik faaliyetlerin yanı sıra kültürel alanlarda da çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.
 
“HALK OYUNLARI BİR KÜLTÜRDÜR”
 
“Halk Oyunları bir kültürdür, örf ve âdetimizdir, geçmişimizi geleceğe taşımaktır.” diyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Halk Oyunları kültürünün yok olmaması için elimizden geleni yapacağız. 7’den 77’ye herkesin halk oyunlarını öğrenmesini tavsiye ediyoruz. İl yarışmasının ardından, Grup müsabakalarının da ilimizde yapılması için resmi olarak Halk Oyunları Federasyonuna yazımızı yazdık. Talebimiz uygun görülürse, en az 8 ilden 50 ekibimizi ilimizde ağırlamış olacağız. Batman’da dereceye giren ekiplerimize grup ve Türkiye finallerinde de başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
 

DERECE YAPAN KULÜPLER

MİNİKLER GELENEKSEL
1-19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü
2- Ziya Gökalp Spor Kulübü
3-Batman Fatih Spor Kulübü

MİNİKLER SAHNE
1-Batman Fatih Spor Lisesi

YILDIZLAR GELENEKSEL
1-Halay Spor Kulübü
2-BAFGET Spor Kulübü

GENÇLER GELENEKSEL


1-Mezopotamya Gençlik ve Spor Kulübü
2-19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü
3-Beşiri ANKA Gençlik Spor Kulübü

GENÇLER SAHNE
1-19 Mayıs Gençlik ve Spor Kulübü

BÜYÜKLER GELENEKSEL

1-Batman Folklor Spor Kulübü

Etiketler : ,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler