Harabe evde yaşam mücadelesi veren ailenin evi yıkıldı

Batman'da yıkık dökük evde yaşam mücadelesi veren Erden ailesinin, yaklaşık 6 ay önce sesini duyurmak için yardım beklediğini dile getirmiş ancak bekledikleri yardımı alamayan ailenin evi yıkıldı.

Batman merkeze bağlı Balpınar (Gresira) beldesi Yeniköy Mahallesi'nde harabe bir evde yaşam mücadelesi veren Erden ailesi, 2017 Mart ayında yetkili ve hayırseverlerden yardım talebinde bulunmuştu. Beklenen yardımı alamayan ailenin evi bugün sabah saatlerinde yıkıldı.

Evi yıkılan Abdurrahman Erden, kalp rahatsızlığı ve sara hastası olduğundan dolayı hiçbir şey yapamadığını belirterek yetkililere seslendi.

Birkaç ay önce İLKHA aracılığıyla yetkililere sesini duyurmak için haberlere çıktığını belirten Erden, “O zaman evim yıkılmak üzereydi. Haberin dışında da belediye ve valiliğe dilekçeler verdim. Gelip baktılar ama sadece baktılar. O zamandan beri kimse gelip sormamış. Bu günde evimiz yıkıldı. Elhamdülillah bizlere bir şey olmadı. Tavandaki sütunların kırılma sesi gelince dışarı kaçtık. Dışarı çıktıktan sonra tavan komple yıkıldı. Durumumuz kötü yetkililerden destek bekliyoruz. Birçok hastalığım olduğu için çalışamıyorum çaresizim.” dedi

Evlerinin yerine yeni bir ev yapılması için yetkililere seslenen Erden, dışarıda kaldıklarını ve eşiyle barınabilecek bir evin yapılmasını istedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler