HASANKEYF ŞEMSiYELi SOKAK ESNAFI BASINLA BİR ARAYA GELDİ

HASANKEYF ŞEMSiYELi SOKAK ESNAFI BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Şemsiyeli sokak esnafı sorunlarını anlatmak için sabah kahvaltısında basınla bir araya geldi.
 
Dernek başkanı Hasan Tunç aylar öncesinden kar ve fırtınaya dayanamayıp çatısı çöken Şemsiyeli Sokağın esnafı, dünyadaki en uzun şemsiyeli sokaklardan biri olan sokaklarının ihmal kurbanı olduğunu iddia ederek tepki gösterdi. 
315 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun şemsiyeli sokaklarından biri olan ve yerli, yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelen Hasankeyf Sokağının şemsiyeli çatısının çökmesinden aylar geçmesine rağmen verilen sözlerin hiç birinin yerine gerirelemedi. 
Hasan Tunç yaptığı açıklamada şunları söyledi 
“Biz bugün hasankeyf şemsiyeli sokak derneği olarak özellikle yönetim kurulu esnaf arkadaşlarmızla birlikte Batman basının değerli basın mensupları ile bir araya geldik. Batman ve hasankeyf şemsiyeli sokağımızın sorunlarını iştişare etmek için 
 
YETKİLİLER BİZİ YÜZÜSTÜ BIRAKTI
 
Hasankeyf şemsiyeli sokakta büyük sıkıntılar ile esnaflar boğuşuyor . 2013 ten bu yana bizim sokağı bitiremediler. 7 tane seçilmiş 2 adet kayyum gelmiş,bu sokağı bitiremediler. 
Biz şu anki Batman valimiz ve Batman belediye başkan vekilimizden şunu istiyoruz.ya yelin sokağımızı söz verdiğiniz gibi yapın yada biz bir yapmıyoruz deyip biz kendi başımızın çaresine bakalım.
Biz üç dört gün daha bekleyip biz gerekirse hergün yarımşar gün kepenk kapatacağız 
 
ESNAF KEPENK KAPATACAK
 
Hergün yarımşar gün kepenk kapatacak ve yerel yönetimleri istifaya davet edeceğiz. Vali ve belediye başkan vekilimiz gelsin sorunlarımızı dinlesin. Vali bey talimat vermesine rağmen taleplerimiz yerine getirilmedi.Biz vali ve belediye başkan vekilimizden sorunlarımıza el atmasını bekliyoruz . 
 
GÜVENLİK SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN 
 
Emniyet müdürümüzden sokağımız ve mahallemizle ilgili güvenlik sorunlarının çözülmesi konusunda yardım bekliyoruz. Cami imamımız camide namaz kıldıramıyor.sadece medya üzerinden verilen sözlerle olmuyor.  Emniyet müdürümüz gelsin esnafların sorunlarını dinlesin
 
ESNAF KEPENK KAPATIYOR İŞSİZLİKTEN 
 
Bu sokakta faaliyet gösteren 120 esnaf günahtır aylardır çoğumuz iş yapamıyoruz . Çok cüzzi miktarla yapılabilecek sokağımızda biz esnaflar olarak elimizi taşın altına koymaya razıyız . Mülk sahipleri üzerine dşeni yapıyor. ama yerel yönetim üzerine düşeni yapmıyor. Ama biz belediyemizden üzerine düşeni yapmasını bekliyoruz.
Sokakla ilgili olarak yaptığımız projeyi valilik kabul etti , ama her ne hikmetse birileri bunu engelliyor.Biz belediyeyi göreve davet ediyoruz , başkan yardımcıları gelsin sokağımızdaki esnafların sorunlarını dinlesin ve çözüm bulunsun. Dika Müdürümüz ilr e görüşme talebinde bulunacağız.
 
BATSO İLGİLENMEDİ İDDİASI
 
BATSO’nun da kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden Tunç, “Burada BATSO’ya üye olan arkadaşlarımız var. Esnaf odasına üye olan arkadaşlarımız var. Bunlar neden esnaflarıyla ilgilenmiyor. BATSO başkanının ilk günde burada olması gerekiyordu. Belediye başkanının burada olması gerekirdi. Eğer sadece açılışlarda olacaklarsa halkının, esnafının yanında olmayacaklarsa ne zaman gelecekler. 
 
SOKAĞIMIZIN YENİDEN YAPILMASINI İSTİYORUZ
 
Yetkilileri göreve çağıran diğer bir esnaf, “Şemsiyeli sokağımızın tam teşekküllü bir ekip tarafından yapılması gerekir. Bu işin profesyonellerle yapılması lazım. Daha önce şemsiyeli sokak bir kişi ile yapıldı. Bu bir kişi ile yapılacak bir iş değil.  Yine de sokağımız şemsiyeler takıldıktan sonra tekrar açılsın.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler