
Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Batman’ı avantajlı hale getirecek
Batman merkeze bağlı Yolveren (Cinere) köyü bölgesinde bin 113 dekar mera alana Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını belirten İl Müdürü Mehmet Gün, bu projenin Batman’ı hayvancılık sektöründe avantajlı hale getireceğini söyledi.
Proje için Vali Hulusi Şahin ile birlikte yer tespitinde bulunduklarını söyleyen Gün, bu yatırımın bitmesi sonrası şehir merkezinde bulunan besicilerin şehir dışına taşınacağını belirtti.
Yeni yere taşınacak besicilerin önemli avantajlara kavuşacağını vurgulayan Gün, bu şekilde hayvan besiciliğinin daha sağlıklı koşullara kavuşacağını, besicilere KDV ve vergi muafiyeti sağlanacağını ifade etti.
“İnşallah en kısa zamanda ilimize kazandıracağız”
Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinin Batman’a kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Gün, “Şu anda ilimizde Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi gündemdedir. Vali Hulusi Şahin başkanlığında yer tespiti yapılıp Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kabul edildi. Bakanlıktan gelecek heyetle beraber işlemleri devreye koyup kısa sürede inşallah Batman’ımıza büyükbaş, besi sığırı hayvancılık organize sanayiyi kazandırmış olacağız. Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için Batman merkeze bağlı Yolveren (Cinere) köyü bölgesinde bin 113 dekar mera alanı tahsis edildi.” ifadelerini kullandı.
“Hayvancılık daha rahat ve sağlıklı koşullarda olacak”
Bu yatırımın ile büyük bir faydasının olacağını söyleyen Gün, şöyle devam etti: “Özellikle Vali Hulusi Şahin Bey’in öncülüğünde şehir merkezinde bulunan büyükbaş hayvancılıkla uğraşan besicilerin şehir dışına çıkarılıp kümeleşme dediğimiz bir şekilde kümeleştirilecektir. Bunun yanında organize bir şekilde hem üretimi hem de tüketime hazır hale getirecek bir şekilde hijyen şartlarında bir araya getirileceklerdir. O bölgenin kurulması hem Tarım ve Orman Bakanlığının hem de diğer bakanlıkların çalışmasıyla yerel kaynakların daha rahat ve sağlıklı bir şekilde kullanılması sağlanacaktır.”
“Yer tahsisi için yeterlilik ölçüleri göz önüne alınacak”
Yeni yerin hayvan besicilerine birçok avantaj sağlayacağını ifade eden Gün, “Bu konuda Organize Hayvan Sanayisinin birçok avantajı bulunmaktadır. Bunlardan birkaç tanesi şunlardır: İstihdam olacak, orada çalışan personelin vergi ve KDV muafiyeti olacak ve 15 yıllık bir kredi kullanabileceklerdir. Hayvancılık organize sanayi kurulurken elbette ilimizin hayvansal potansiyeli göz önünde bulundurularak ve üreticilerimizin yönetmelik çerçevesinde yeterlilik ölçüleri de göz önüne alındı. ”şeklinde konuştu.
“Hayvan besicileri nezih bir ortama kavuşacak”
Kentte 842 bin küçükbaş, 118 bin büyükbaş hayvanın bulunduğunu aktaran Gün, “Bunlardan yüzde 50’li küçükbaş hayvan işletme sahibi göçer halde, büyükbaş hayvan işletmecilerinde ise genelde bir ile 10 süt sığırcığı arasında dağınık halde bulunmaktadır. Yönetmeliğe göre ise Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesinde yer almak isteyen işletmelerde yönetmeliğe göre küçükbaş, büyükbaş besi için ise 500 olacak şekilde işletmelere uygun olduğu tespit edilmiştir. Bu proje ile hayvan besicileri nezih bir otama kavuşacak.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok