
HDP'den Tutuklamalarla ilgili Açıklama
Dün tutuklanan HDP Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç'un tutuklanmasına ilişkin basın toplatısında konuşan HDP Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, "Siyasal mücadele yürütenlere karşı siyasal yollar ile cevap verilmelidir. Eğer siyasal iktidarın siyasetimize karşı söyleyeceği bir şey var ise buyursun söylesin" dedi.
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Batman İl Eş Başkanı Nizamettin Toğuç'un tutuklanmasını protesto etmek amacıyla HDP Batman İl Örgütü il binalarında basın toplantısı düzenledi. Düzenenlenen toplantıya HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Batman Demokrasi Platformu, Barış Anneleri, Demoktratik Toplum Kongresi yöneticileri ve Demokratik Bölgeler Partisi(DBP) İl Eş Başkanları Şükrü Tapkan ve Selamat Akyüz'ün yanı sıra yurttaşlar katıldı.
'30 YILDIR BU ÜLKEDE BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ'
Toplantıda HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki konuştu. Toğuç'un tutuklanmasının kabul edilebilir olmadığını vurgulayan Tiryaki, 8 kentte 150 partili hakkında gözaltı kararı olduğunu hatırlatarak HDP'ye yapılanları "siyasi soykırımın devamı" olarak değerlendirdi. Toğuç'un üç cenazeye katılarak tutuklanmasına gerekçe yapıldığını dile getiren Tiryaki, "Sayın Nizamettin Toğuç yıllardır siyasetin yapıyor. Yaptığı siyaseti de tüm Batman'ın gözleri önünde yapmıştır. Hukuksuzca tutuklanmıştır. Biz daha öncede belirttik halkımızın cenazesine de katılacağız, düğününe de katılacağız onların kavgalarında aracı olup onları barıştıracağız. Toğuç ile gözaltında yaptığımız görüşmede bu ülkede 30 yıldır bir şeylerin değişmediğini söyledi" diyerek Toğuç'un mesajını da iletti.
'BAŞARILI OLUNMAYACAK'
Kürt siyasetine 2009 yılından bu yana "siyasi soykırım" operasyonları düzenlediğini hatırlatan Tiryaki, "Yaşananlar ilk kez karşılaştığımız bir durum değil. 2009 yılından bu yana siyasi soykırım operasyonları ile karşı karşıya kaldık. Demokraksi mücadelesini siyasi yollar ile verenlere bugün tutuklamalar ve baskılar ile sindirilmek isteniyor. Daha önce başarılı olunmadı yine başarılı olunmayacak. Siyasal mücadele yürütenlere karşı siyasal yollar ile cevap verilmelidir. Eğer siyasal iktidarın siyasetimize karşı söyleyeceği bir şey var ise buyursun söylesin. Ama siyasal iktidar tırnak içinde söylüyorum siyasetçilerimizi 'terör örgütü diye niteleyerek' tutukluyor" şeklinde konuştu.
Tiryaki'nin konuşmasının ardından "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları ile açıklama sona erdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok