“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”

Batman’da ‘2. Ürün Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Batman İl Özel İdaresi tarafından temin edilen 210 bin adet hibrit sebze fidesi, düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.

Törene, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Doğu katıldı.
 
Programda konuşan Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Batman’ın tarım potansiyeline dikkat çekerek, ikinci ürün uygulamalarının yaygınlaştırılması ve sulu tarım projelerinin hızlandırılması gerektiğini belirtti.
 
“Batman Ovası’nı, Garzan Ovası’nı suyla buluşturmak zorundayız. Sulu tarım bizim için artık bir zorunluluk. Değişen iklim koşulları, ani hava olayları, akıllı tarım modellerine geçmeyi zorunlu kılıyor. Sulama projeleriyle tarımda verimi artıracağız” diyen Milletvekili Nasıroğlu, bölgedeki baraj ve sulama yatırımlarına ilişkin “Batman Sol Sahil Projesi kapsamında bu yıl pompaj sistemlerini tamamlıyoruz. Böylece 70 bin dönüm arazi daha sulanabilir hale gelecek. Garzan Projesi’yle 110 bin dönüm, Garzan Barajı ile ise 240 bin dönüm araziyi sulayabileceğiz. Projeler hazır, Bakanlık ve DSİ ile gerekli görüşmeleri yaptık. Yatırım programına alınmaları için süreci yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Milletvekili Nasıroğlu, Batman’da tarımsal çeşitliliğin artırılması amacıyla kapalı sistem seracılık ve ikinci ürün uygulamalarının yaygınlaştırılmasına önem verdiklerini de vurguladı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler