Herşey eğitim masrafı için

Pandemi yüzünden okullarından uzak kalmış Sasonlu Üniversite öğrencileri, çilek tarlalarında hem çilek ekip he budama yaparak eğitim masraflarını karşılıyorlar.

Batman’ın ilk coğrafi işareti alan Sason Çileğinde budama işlemi başladı. Çilek budama işinde çalışan işçiler arasında üniversite öğrencileri dikkat çekiyor. Çilek budamak için kendi köylerinde veya civar köylere giden Üniversite Öğrencisi Özgür Baran, pandemi yüzünden uzaktan eğitim başladığından beri çilek tarlasında çalışanlardan. Tarlada çalışmanın zorluklarına değinen Baran, “göründüğü gibi kolay bir iş değil, çok zor bir iş. Belli bir süre sonra alışıyorsun. Eğitim masraflarımızı karşılamak için pandemiyi fırsat bilip tarlalarda çalışarak ailemizin üzerindeki ekonomik yükü de hafifletmiş oluyoruz.”

‘PANDEMİYİ DEĞERLENDİRDİK’

Çilek tarlasında pandemi döneminde çalışan öğrencilerden biride Muharrem Baran üniversite harçlığını çıkarmaya çalıştığını söyledi. Baran, “Tarlada çalıştığımız zaman okulun değerini daha iyi anlıyoruz. Çalışmak, emek harcamak alın teriyle kazanmak çok güzel bir duygu. Salgın hastalık yüzünden okullar uzaktan eğitime dönünce bizde mecbur fırsatı değerlendirelim dedik. Aldığımız kitapların parasını çıkarmak, eğtim masraflarımızı karşılayıp ailemize destek için çilek tarlasında çalışıyoruz. Bizim köyde hemen hemen bütün gençler üniversite okuyor ve hepside çilek tarlalarında çalışıyor. Güçsüz kalmış ya da kurumuş dalları budayarak fideleri daha verimli hale getiriyoruz.” Dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler