HÜDA PAR Batman il Başkanı Şahin minibüs kazasının yaşandığı alana gitti

HÜDA PAR Batman il Başkanı Davut Şahin, Sason ilçesinde öğrenci sevisinin şarampole yuvarlanması sonucu vefat edenler için taziye ziyaretinde bulunup kazanın yaşandığı alanda köy sakinlerinden bildi aldı.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin, beraberindeki heyetle birlikte önceki gün Sason ilçesine bağlı Gürgenli (Keçıreng) köyünde öğrenci taşıyan minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu iki kişinin vefat ettiği 22 kişin de yaralandığı kaza yerine gitti.

Burada kazaya ilişkin köy sakinlerinden bilgi alan Şahin, dar ve bariyersiz yolların tehlike arz etiğini söyledi.

 

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, kazanın yaşandığı yerin kazaya davetiye çıkardığını bunun için yetkililerin bir an önce gerekli önlem ve çalışmaların başlatması gerektiğini belirtti.

“Köy Yolunun bir tarafı uçurum”

Kazada vefat eden iki kardeşin ailesini ziyaret ederek taziyelerini bildiren Şahin “Dün sabah saatlerinde elim ve feci bir kazanın yaşandığı Sason’un köy yolundayız. Maalesef biz de kaza yerini gördük o anı yaşadık. Taziye yerine gidip kederli aileye taziyelerimiz bildirdik. Bizim gördüğümüz bu yolların durumu çok kötü ve riskli. Köy yolunun bir tarafı uçurum ve yol genişliği iki aracın aynı anda geçmekte zorlandığı bir darlıktadır. Hatta bazı yerlerde iki araç geçemiyor. Hem köy yolunun asfaltı asfalt değil hem yollar çok dar. Mutlak suretle bu tür kazaların ve acıların bir daha yaşanmaması için en kısa zamanda bu uçurum kenarlarına bariyerlerin yapılması ve yolların genişletilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Köy yollarına ciddi bir proje ile başlanmalı”

Yetkililerin Sason köy yollarını için ciddi bir proje başlatması gerektiğini belirten Şahin şöyle konuştu:

“Bu yolların genişletilmesiyle birlikte uçurum taraflarına da sağlam bariyerlerin yapılması gerekmektedir. Dün yaşanan kazada bir minibüste 30’ a yakın canımız bulunmaktaydı. Ve bu araç yaklaşık 200 metrelik uçurumdan aşağı düşmüştür. Bu kazada iki genç kardeşimiz vefat etti. Birçok yaralı ve durumları ağır olanlar da var. Kaza geçiren kardeşlerimiz bundan sonra hangi psikoloji ve ruh haliyle buradan geçebilecekler!”

“Kavşakta bariyerin olmaması çok feci bir durum”

Köy halkının kendilerine yolun çok kötü ve güvensiz olduğunu söylediğini belirten Şahin “İnsan gelip görmeden bir şey diyemiyor. Şu anda biz o noktadayız ve insanın yüreği parçalanıyor. Özellikle bu kavşakta bariyerin olmaması çok feci bir durum. Bugün bu kaza iki canımıza mal oldu. Daha acı musibetlerle karşılaşmamak için bir an önce yetkililerin yol projesini ele almaları gerekir” dedi.

“Bariyer olmadığı için ben bile buraya gelmekten korkuyorum”

Bu kaza bizim için büyük bir faciaydı diyen Sason Muhtarlar Derneği Başkanı Resul Tufan “Geçen sene bir toplantıda bunu dile getirmiştik. Köy okul servislerinin 20-25 kişi araca bindirdiklerini daha önce Vali Beye bildirmiştik. Özellikle bu durumu yol kontrolü yapan jandarma asayişinin denetlemesi gerekiyor. Belgesi olmayan servis şirketlerine taşıma ihalesi verilmemelidir. Çünkü sonradan çok acılar yaşıyoruz. Köy yollarımız çok kötü durumda. Uçurum kenarında bariyer olsaydı belki bu kadar can kaybı olmazdı. Bariyer olmadığı için ben bile buraya gelmekten korkuyorum. En ufak bir hatada bir araç uçurumdan düşebilir. Yetkililerden yollarımız için gereken neyse yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Yollarımız gerçekten çok dar”

Yöre sakinlerinden Naif Seyitoğlu ise şunları söyledi: “Bir Sasonlu olarak bu elim kazadan dolayı gerçekten çok üzgünüz. Çünkü burada çok ciddi bir kaza yaşandı. Kaza yapan araçta yaklaşık 30 canımız vardı bunların içinde iki kardeş vefat etti ve birçok yarılımız var. Hani derler her şeye bir çare var ama üç şeye yoktur nedir bunlar; olmuşa, bitmişe ve ölmüşe çare yoktur. Yetkililerden özellikle şunu istirham ediyoruz; Sason ilçemiz dağlık olması hasebiyle yollarımız gerçekten çok dar. Yollarımızın kısa sürede genişletilip gerekli çalışmaların başlatılmasını istirham ediyoruz.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler