İdlib’e acil yardım çağrısı

İdlib’e acil yardım çağrısı

Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından Suriye’nin İdlib kentinde yaşanan insanlık dramı sebebiyle ‘Batman’dan İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ kampanyası başlattı.
 
YARDIM ÇEKLERİ HAZIRLANDI
 
Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Suriye’nin İdlib kentinde, rejim ve Rus uçakları tarafından düzenlenen saldırıların ardından ‘acil yardım çağrısı’ yaptı. Memur- Sen il binasında biraraya gelen platform üyeleri, basın açıklaması yaptı. Burada konuşan Platform dönem sözcüsü Ramazan Çelikal, “Kızılay, Batman IHH ve Yedi Başak Derneklerinin ‘İdlib’e Acil Yardım Çağrısı’ sloganıyla açmış oldukları yardım kampanyalarına Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformunun tüm bileşenleriyle destek olup sahaya inmeye karar verdik.
 
Kampanyamız; Acil olarak ihtiyaç duyulan malzemeler olan; Mat, Halı, Hasır, Soba, Yakacak, Mutfak seti, Un, Temiz içme suyu, Konserve, Gıda kolisi, Bebek kolisi, Hijyen paketi, Battaniye, Sünger yatak ve her çeşit kışlık giyim malzemesi toplanarak tırlarla sınır bölgesine gönderilecek. Nakdi yardım yapmak isteyenler için de 20’şer TL’lik çekler hazırlanmış olup, Kızılay ve IHH banka hesapları bu amaçla kamuoyu ile paylaşılmıştır.
Bugün yanı başımızdaki kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. 4 milyona yakın insanın yaşadığı İdlib’te bombardımanların devam etmesi halinde dramın büyüklüğünü tahayyül bile etmek istemiyoruz. Yarın çok geç olabilir, Bugün kardeşliğimizi gösterme günüdür.
 
Katliamlarına aralıksız devam ederek mazlum Suriye halkını yalnızlaştırmak isteyenlere inat,  Kardeşlerimize kesintisiz yardımlarla, zulmü boğacağımızı ispat etmeliyiz. Gün Kardeşlik günüdür, Gün paylaşım günüdür” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler