İHL MEZUNLARI PİLAV GÜNÜN'DE BULUŞTU

İMAM-HATİP'LİLER PİLAV GÜNÜ'NDE BULUŞTU

Batman Kız Anadolu  İmam-Hatip Lisesi yönetiminin geleneksel hale getirdiği, mezunları bir araya getiren etkinlik olan “Pilav Günü” etkinliği pandeminin sona ermesinin ardından tekrar start aldı.

Geçtiğimiz hafta sonu Batman Kız Anadolu İmam*Hatip Lisesi bahçesinde bir araya gelen mezunlar, yıllardır göremedikleri arkadaşlarını görme ve özlem giderme fırsatı buldular. Pilav Günü etkinliğine katılmak üzere ülkenin farklı şehirlerinden gelip lise yıllarındaki arkadaşları ile bir araya geldiler.

Program Kur’an Tilavetiyle başladı. Okul Müdürü M. Selim Solmaz açılış konuşmasında; “Pilav günümüzün amacı Batman’ın en eski okullarından biri olan İmam Hatip Lisesi mezunlarının geçmiş günlerini yâd etmesidir” dedi. İlk mezunlardan  M.Şefik Sevim'in duygusal ve anlamlı konuşmasının ardından, Salih Günaydın İlahi Grubunun ilahileri eşliğinde, pilav kazanının başına geçildi.

  

  80’li yılların Müdür Yardımcısı Mehmet Onuk, Matematik Öğretmeni Mehmet Özen, Balıkkesir’den etkinlik için gelen Edebiyat Öğretmeni Mustafa Memiş etkinliğe katılanlar arasındaydı. Yıllar önce okuttukları öğrencileriyle hasbihal edip hasret giderdiler. Öğrencilerinin farklı makam ve mevkide görev aldıklarını öğrenme ve onlarla gurur duyma bahtiyarlığını yaşadılar.

 

 

80’li yıllarda okul müdürlüğü yaptığı süreçte, disiplin ve iyi idareciliği ile nam salan “Efsane Müdür” lakaplı,  geçtiğimiz yıl vefat eden merhum Salih Günaydın’ın kabrini bir grup mezun ziyaret ederek ahde vefada bulundular.

 Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen pilav günü etkinliğine katılanlar, memnuniyetlerini ifade ederken, katılamayanlar telefon ederek ve paylaşılan fotoğraflarla özlem gidererek katılamamanın burukluğunu ifade ettiler.

8 Mayıs 2022 Pazar günü Pilav Günü etkinliği için, mezunlar duygularını şöyle ifade ettiler.  (Yüksel ÇİFTÇİ)

MUZAFFER ÖZKAN : Bu geleneğin devam etmesi ve imam hatip ruhunun bizim dönemdeki gibi korunması gerektiğine inanıyorum. Bu tür etkinlikler kaynaşmayı ve uzun yıllar önceki anıları ve bir araya gelmeyi sağladığı için ayrıca mutluluk vericidir.

Devam etmesi dileği ile

EKREM ÇİFTÇİ: Yüksel hocam ben sırf bu bir araya gelme sevinci ve heyecanını yaşamak İçin Antep’teki 40 Milyon TL’lik  işimi bıraktım ve katıldım. O mutluluğu hiç bir şeyle değiştirmem manevi hazzı her şeyin üstündedir. Ve bir ömür yürümesini ve yapılmasını canı gönülden isterim. Katılamayan arkadaşlar inşaAllah önemli bir  mazeretleri vardır. (Gaziantep ve Batman)

ABDULBAKİ POLAT :

İmam- Hatip Mezunları için hafta sonu düzenlenen pilav günü etkinliğine katılarak, yıllar öncesine yani öğrencilik yıllarımıza gittik. Birçok arkadaşımla yıllar sonra görüşme fırsatı yakaladım. Geçmişi andık. Umarım bu etkinlik sekteye uğramadan devam eder. (Almanya ve Batman)

HAŞİM BARAN: Daha fazla katılım bekliyordum. İlk mezunların katılımı yeni mezunlara oranla daha az oldu. Başka programlarım olmasına rağmen “Pilav Günü” etkinliğine iştirak etmek için, bir kısmını erteledim ve bir kısmını iptal ettim.  Ama Batman’da olmalarına rağmen bazı arkadaşlarımızın etkinliğe duyarsız kalarak katılım sağlamamaları bizleri üzdü. Bizim okuduğumuz eski binanın yıkılmasından dolayı,  okulda ki anılarımızı tazeleyememenin burukluğunu yaşadım.  Umarım, bundan sonraki etkinliklere arkadaşlarımız daha duyarlı davranır. Etkinlik gününde, ilk mezunlarından bir arkadaşımızın vefatını üzülerek öğrendik. Bu vesile ile Başta eski okul Müdürümüz Salih Günaydın olmak üzere ahirete intikal etmiş tüm arkadaşlarımıza rahmet diliyorum. (Batman)

 CÜNEYT AKKUŞ : Yüksel bey Ben Cüneyt Akkuş Batman İHL 1981-82 eğitim ve öğretim yılında mezun oldum ve okulun ilk mezunlarındanım. Pazar günü yapılan etkinliğe Diyarbakır’dan katıldım. Diyarbakır il milli eğitim müdürlüğünde eğitim uzmanı olarak görev yapmaktayım. Etkinliğe ilk katılışımdı. İlk günkü gibi heyecanlıydık okul bahçesinde doluşmuştuk, nerde duracağımızı bilmiyorduk. Halbuki ilk günün üzerinden,  dile kolay Tam 40 yıl geçmişti Dün başlamıştık ve bugün ise pilav günü münasebeti ile bir aradaydık sanki.  Tam da Mü’minun süresinin 112-114 Ayetlerinde ifade edildiği şekliyle 112﴿  Allah, “Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?” diye sorar.113﴿  “Bir gün veya günün bir bölümü kadar kaldık; işte, saymakla görevli olanlara sor” derler.114﴿  Allah buyurur: “Pek kısa bir süre kaldınız; keşke bunu (dünyada iken) bilmiş olsaydınız!” Zamanın nasıl geçtiğini ve ilköğretim ve orta öğretim döneminde oluşan arkadaşlık ve dostlukların karşılıksız olduğundan dolayı ne kadar masumane ve temiz olduğunu gördüm ve hissettim. Bu tür etkinliklerin süreklilik arz etmesi gerekir ve içeriği daha detaylı düşünülerek hazırlanırsa çok daha faydalı sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum. Başta okul idaresi olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun ömrümüz yeterse her yıl bu etkinliğe katılmayı isterim Allah emanet olun. (Diyarbakır)

ŞAKİR SEVEN :Ankara’da ikamet ediyorum. Bu etkinliğe katılmayı arkadaşlarla hasbıhal etmeyi çok arzuluyordum Fakat işlerimin yoğunluğundan dolayı etkinliğe katılamadım. Bu etkinlik organizasyonunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıl etkinlikte buluşuruz. (Ankara)

YAHYA KOYUN: Çok güzel geçti Muğla’dan geldiğime değdi. 1999 mezunu sınıf arkadaşlarım ile tekrar bir ara gelme fırsatımız oldu. Şuan Türkiye’nin dört bir yanından değişik görev ve makamlarda olan arkadaşlarımızla bilgi ve iş deneyimleri paylaşımında bulunma fırsatı oluştu.

23 yıl önce ki dönem mezunu sınıf arkadaşlarımı bir arada görmek duyguların en güzeli oldu.

 Bu programı organize eden okul yönetimi ve katkısı olan herkese çok teşekkür ederim. (Milas - Muğla)

NAİM BOZ : Değerli ve muhterem kardeşim Pazar günü yapılacak İHL mezunları gününe katılmayı canı gönülden arzu ederdim. Ancak nasip olmadı tüm dostlara ve mezunlara canı gönülden muhabbetlerimi gönderiyorum. Selam sevgi ve hürmetler... (Gemlik - Bursa)

CEMAL İPEK : Bu tabloyu görmek çok sevindirici. Pandemiden önce yapılan buluşma gününe  katılmıştım. Fakat katılamadım. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. (Kocaeli)

 

 

 

 

 

 

7 Yorum

Ekrem çiftçi

Ekrem çiftçi

11 Mayis 2022
Yorumlar güzel elinize sağlık Yüksel bey

Yusuf

Yusuf

11 Mayis 2022
Gayet güzel bir etkinlik oldu daimi olur inşallah

Cemal İpek

Cemal İpek

12 Mayis 2022
Bu tabloyu görmek çok sevindirici.pandemiden önceki yapılan buluşma gününe katılmıştım fakat bu sene katılamadım.katilam

İBRAHİM GÜN

İBRAHİM GÜN

12 Mayis 2022
ÖĞRENCİ SERVİSİM OLSUĞUNDAN DOLAYI MAALESEF GELEMEDIM.AMA PAYLAŞIMLARI GÖRDÜKTEN SONRA BİR DAHAKİ SENEYE ŞEMSETTİN ÖZER

İBRAHİM GÜN

İBRAHİM GÜN

12 Mayis 2022
ÖĞRENCİ SERVİSİM OLSUĞUNDAN DOLAYI MAALESEF GELEMEDIM.AMA PAYLAŞIMLARI GÖRDÜKTEN SONRA BİR DAHAKİ SENEYE ŞEMSETTİN ÖZER

Naciye Rana

Naciye Rana

14 Mayis 2022
Başta sevgili babam olmak üzere ülkesine faydalı insanlar olarak yetişen tüm değerli mezunlara bu güzel buluşmadan dolay

Halil Aydın

Halil Aydın

03 Haziran 2022
1985 Mezunuyum.. maalesef haberim bile olmadı...Şanlıurfadan katılmak isterdim.inşaallah bir dahaki sefere

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler