İl Başkanı Polat: "Yerel Medya Bitirilmek İsteniliyor"

İl Başkanı Polat: "Yerel Medya Bitirilmek İsteniliyor"

Gelecek Partisi Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, 30 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan tasarruf genelgesinde yerel medyanın tam anlamıyla ambargoya maruz kaldığını söyledi.
 
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yanlışlığından dem vuran Başkan Polat; "Bütün yetkilerin Cumhurbaşkanı'nda toplandığı sistemin adıdır. Meclise veya herhangi bir kuruma danışılmadan bir genelgeyle binlerce kişiyi işsiz bırakabiliyor. Yayınlanan son genelge iflasın ilanıdır. 84 milyondan tasarruf bekleyen sistem, kendisini muaf tutuyor. Bir karar alınacaksa ilk olarak kendilerinin bu kararı şahıslarında ve yakın çevresinde uygulaması gerekiyor" dedi.
 
Halk ile devlet arasında köprü vazifesi gören gazeteleri ve özellikle yerel basının sesini kesmeyi hedefleyen tasarruf genelgesini sert sözlerle hedef alan Başkan Polat; "Devletin kurumları ve kamu bankaları tarafından yandaş medyaya aktarılan devasa paralarla oburlaştırılan yandaş gazeteciler ve sözde basın kuruluşları gerçeğiyle karşı karşıyayız. Halkın sorunlarını gündeme taşıyan, muhalif siyasi partilerin projelerini açıklayabildiği ve yanlışları kısık sesle de olsa dile getirmeye çalışan tek kanal olan yerel basın susturulmuş olacak.
Sessiz sedasız yayınlanan genelgeyle binlerce kişi maddi kaybın dışında işsiz kalacaktır. THY genel müdürü hemşehrisi olan Giresun Gazetesi sahibine aylık 200 bin TL reklam geliri verebilmektedir. İktidar kanadından sahibin varsa yerel veya ulusal yayın yapan kuruluş olmana gerek yoktur. Adaleti bitiren Adalet ve Kalkınma Partisi'ni bu yanlışlarından dönmeye davet ediyorum. İnsanların aşıyla işiyle oynamayın. Sadece KHK'larla insanları işsiz bırakmıyorsunuz. Genelgelerle de işsiz bırakıyorsunuz. Tasarrufu milyarlarca değerinde ihale verdiğiniz firmalarınıza uygulayın." şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler