
Ilısu Barajı’ndan etkilenenler için toplantı yapıldı
BATMAN /2016-07-13 13:41:37
Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Hasankeyf Kaymakamlığı toplantı salonunda yeni Hasankeyf yerleşim yeri hak sahiplerine bilgilendirmelerde bulunmak üzere toplantı düzenledi.
Toplantı; “Ilısu Barajı ve HES Projesinden Etkilenen Ailelerin Yeni Yerleşim Alanına Nakilleri, Hak Sahiplikleri ve Borçlandırmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Kararlar” ile yapılan değişiklikler hakkında yapıldı.
Bilgilendirme toplantısına; Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdür Yardımcısı Feriha Koç, İskân Dairesi Başkan Vekili M. Ali Nakiboğlu, İskân Dairesi Borçlandırma Şube Müdürü Banu Akkan ve İskân Dairesi Devlet Eliyle İskân Şubesinden Canan Dinler, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek ve Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Tarık Yaşar katıldı.
Toplantıda, Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ile Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen birer konuşma yaptı.
Daha sonra kürsüye çıkan DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek, yeni Hasankeyf’in hak sahipliliği için Bakanlar Kurulu tarafından üçüncü kez toplantı kararı aldığını ve bu alınan son toplantı kararının olduğunu belirtti.
Üzücek, bu karardan sonra Bakanlar Kurulundan Hasankeyfliler için başka bir karar alma şanslarının olmadığını ifade ederek, önümüzdeki günlerde askıya çıkacak kararın 15 gün askıda kalacağını sözlerine ekledi.
Üzücek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geldiğimiz süreçte 15 gün askıda kalacak başvurularınızı yapacaksınız. Bundan sonra bizim Bakanlar Kurulundan böyle bir şey yapma şansımız yok. Bu arada çok şey yaptık. 58 tane konut diktik. Diğer yaptığımız örnek daireler var. Şimdi 350 konut yapıyoruz. Bundan vazgeçmiş değiliz. Ancak eğer bir başvuru olmaz ise Bakanlar Kurulunun maddesi nettir. Biz bunu hazineye devredeceğiz. Biz bunu sizler için yapıyoruz. Eğer bunu kabul etmeseniz bizim zorla verme şansımız yok. Bunun için bu yasal süreci takip edin.”
Toplantı soru ve cevap kısmının ardından son buldu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok