
‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kuruldu
‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kuruldu
2021 Yılı 3. dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
2021 Yılı 3. dönem “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyon” toplantısı Vali Hulusi Şahin başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda; 1 Temmuz’da yürürlüğe giren ve 2021-2025 dönemini kapsayan “Şiddete Sıfır Tolerans İlkesi ile Kadına Yönelik Her Türlü Şiddeti Önlemek” temasıyla hazırlanan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı”, Batman Belediyesi bünyesinde açılacak olan Kadın Konukevi ve ilimizde kadına yönelik şiddeti önleme konusunda yürütülen çalışmalar görüşüldü. Vali Hulusi Şahin’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından, Batman’da kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin yürütülen çalışmalar ve kadına yönelik şiddetle mücadele 4. Ulusal Eylem planı hakkında kurula bilgilendirme sunumuyla devam etti.
Batman Belediyesi Kadın Konukevi’nin açılması konusunda gerekli hazırlıkların tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Vali Şahin, 2022 yılı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği olarak “Kadın Konukevi’ni açmayı hedeflediklerini ifade etti. Kadına yönelik şiddetle mücadele en önemli unsurun kadının ekonomik özgürlüğü olduğunun altını çizen Vali Şahin, “Ekonomik özgürlüğü olan kadın şiddete karşı dur diyebilir, tavır gösterebilir. Aksi takdirde birçok şiddetin üstü kapatılıyor ve sineye çekiliyor. Bunun önüne geçmek içinde Belediye olarak ‘Kadın İş Geliştirme Merkezi’ kurduk. Başarılı bir şekilde çalışmaları devam ediyor. İstiyoruz ki, kadınlarımız; sadece işçi olarak ekonomik özgürlüğünü elde etmiş olmasın, girişimci olarak ekonomik hayata dahil olsun. Kadınlarımız ne kadar ekonomik hayata dahil olurlarsa, şiddete maruz kalma durumları da kanaatimce azalacaktır.
Bu konuda tüm paydaşların gayret göstermesi gerekiyor. Mesele, polisiye ve adli bir mesele değil, mesele zihniyet meselesidir. Bunu çözmemiz lazım. Bir toplumun medeniyet seviyesi de; kadınına verdiği önemle ölçülüyor” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok