Kadınlar halaylarla günlerini kutladı

Kadınlar halaylarla günlerini kutladı

 
Batman’da düzenlenen 8 Mart mitinginde konuşan kadınlar, AKP hükümetinin cinsiyetçi ve militarist politikalarını lanetledi. Mitingte HDP’li vekiller Başaran, Becerikli ve HDP eski Eşbaşkanı Kemalbay birer konuşma yaptı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Kadın Meclisi öncülüğünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü 16 Mayıs Stadyumu’nda kutlandı. Çalışması günler öncesinden yapılan mitinge çok sayıda kadın katıldı. 7’den 70’e kadınların rengarenk yöresel kıyafetleri ile doldurduğu alan TJA, HDP ve DBP bayrakları ile süslendi. Mitinge, HDP eski Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri Saadet Becerikli ve Ayşe Acar Başaran’ın yanı sıra Barış Anneleri beyaz tülbentleriyle katıldı. Bahar Kültür Merkezi bünyesinde çalışma yürüten Koma Rosida’nın sahne aldığı etkinlik coşkulu geçti. Kadınlar boyunlarına hem mavi hem de beyaz fular taktı. Yöresel kemençe eşliğinde bir süre halay çekilmesinin ardından konuşmalara geçildi.
 
‘KADINLAR BARIŞI SAVUNMAYA DEVAM EDECEK’
 
İlk olarak HDP Milletvekili Becerikli 8 Mart’ta dünyanın birçok yerinde yaşamını yitiren kadınların anıldığını söyledi. AKP iktidarı süreci boyunca kadın cinayetlerinde yüzde bin 400 artış olduğuna dikkat çeken Becerikli, “Kadınların mücadelesi sonucu bugün birçok hakka sahiptir. Başta Batmanlı kadınlar başta olmak üzere bölgede yaşayan kadınlar ölümün kan ve gözyaşı olduğu biliyor. O yüzden kadınlar var oldukça barışı savunmaya devam edecek” şeklinde konuştu.
 
‘ZULME KADINLAR DUR DİYECEK’
 
Konuşmasını Kürtçe yapan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran ise “Bugün biz olunca demokrasi işlemiyor. Bugün demokrasi denince AKP sadece kendisini anlıyor. Barışı savunanlar demokratik hakkını savunuyor ama AKP barışı isteyenleri anti demokratik uygulamalar ile engellemeye dönük çalışıyor. Bu zulme kadınlar dur diyecek” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler