Kayıp yakınları Ahmet Bulmuş'un akıbetini sordu

Kayıp yakınları Ahmet Bulmuş'un akıbetini sordu

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları eylemlerinin 626. haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı.

 

Kayıp yakınları, bu haftaki eylemlerinde 1 Nisan 1994 yılında Şırnak'ın Cizre ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Bulmuş’un akıbetini sordu. Bulmuş’un kaybedilme öyküsünü İnsan Hakları Derneği  Şube Yöneticisi Reşit Çetinkaya okudu. Çetinkaya, “626 haftadır her Cumartesi günü oğullarını, eşlerini, kardeşlerini, yakınlarını arayan Cumartesi Annelerinin mücadelelerine yoldaş, acılarına ortak olmaya çalışıyoruz. Gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetlerinin açıklanması, sorumlularının yargılanması talebimizi yıllardır burada dile getiriyoruz. Bu haftada sizlere 01.04.1994 tarihinde Şırnak’ın Cizre ilçesinde gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Ahmet Bulmuş’un öyküsünü sizlerle paylaşacağız.

Yıllardır susuyorsunuz. Hukuku işletmiyor, adalet isteyenlerin sesini boğmaya çalışıyorsunuz. Gözaltında kayıpları inkâr ediyorsunuz. Ama şunu unutmayınız ki gözaltında kayıplara karşı mücadele yürüten biz insan hakları savunucuları, hakikat, adalet, vicdan ve insanlık onuru adına mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimizi buradan bir kez daha tekrarlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler