KAYIP YAKINLARI 595. KEZ BULUŞTU

KAYIP YAKINLARI 595. KEZ BULUŞTU

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 595. haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi.
 
İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi ile kayıp yakınları, eylemlerinin 595. haftasında Gülistan Caddesindeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya geldi. Kayıp olan yakınları için bir araya gelen aileler, ‘Kayıplar Bulunsun, Failler Yargılansın’  yazılı pankartla basın açıklamasında bulundular. Basın açıklamasını İHD Batman Şubesi Başkanı Av. Ahmet Şiray okudu. Şiray, “Hukuka aykırı fillerini örtbas etmek için adeta bir koruma kalkanı yaratan sistem, sorularımıza cevap vermek ve hesap verebilirliği sağlamak yerine haksız, mesnetsiz ithamlarla bizi suçluyor. Bizi bütün hukuki güvencelerimizden yoksun bırakmak istiyor. 28 yılla sınanmış kararlılığımızla söylüyoruz: Tüm engellemeleriniz boşuna, gözaltında kaybedilen sevdiklerimizden vazgeçmeyeceğiz. Bedeli ne olursa olsun ‘çiçeklerle donatacağımız bir mezar’ düşümüzden vazgeçmeyeceğiz. Bir daha hiç kimse bize yaşatılanları yaşamasın diye susmayacağız. İnsan olmakta, insan kalmakta ısrar edeceğiz.
Çeyrek asrı aşan bir emek ve bedelle gözaltında kaybetmelerle ilgili hafıza mekanına dönüştürdüğümüz Galatasaray’dan vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler