KAZANAN EĞİTİM-BİR-SEN OLDU

KAZANAN EĞİTİM-BİR-SEN OLDU

Eğitim Bir-Sen seçimleri delegelerin katılımıyla yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Başkanlık için yarışan 3 aday içerisinde Şehmuz Önlü, sendikanın yeni başkanı oldu. Zübeyde Hanım İlkokulunda yapılan delege seçimlerinde Şehmuz Önlü 162 delegeden 120’sinin oyunu aldı. Ezici çoğunluk Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı olan Önlü, kazananın Eğitim Bir-Sen olduğunu söyledi.
 
 
Başkan Şehmuz Önlü yaptıüı açıklamada şunları söyled. "Çizgisi ve duruşu 30 yıldır hiç değişmeyen Eğitim Bir Sen’in ilimizde yapılacak seçimlerinde “Vakit Değişim Vakti” mottosu ve “Değişim Hareketi” ismiyle yönetime talip olduk. 
01.10.2022 Cumartesi günü İl Merkezi, Batman Üniversitesi ve tüm ilçelerimizde delege seçimlerini gerçekleştirdik. En yüksek katılım oranına sahip seçimimiz eğitimcilere ve sendikamıza yarışır bir şekilde geçekleşmiştir. İnşallah 22 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştireceğimiz şube kongremiz ile beraber seçim sürecimizi tamamlayacağız.
Başkan adaylarımıza ve delege adaylığı başvurusu yaparak seçime büyük renk katan tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Bu seçimde bize göre hiçbir delege adayı veya hiçbir başkan adayı seçimi kaybetmemiştir. Hep birlikte kazandık.
Üç Başkan adayının yarıştığı seçimimizde üyelerimizin büyük bir teveccühü ile 162 delegeden yaklaşık 120 delegenin oyunu alan Değişim Hareketi adaylarımız kazanmıştır. 
Bu teveccüh aslında tüm eğitim camiasının beklentilerinin ağır yükünü de Değişim Adaylarının omuzuna yüklemiştir. Bu beklentilerinin ve sorumluluğun farkındayız. İnanıyoruz ki kuruluşumuzun 30. yılında, idealleri ve hedefleriyle Batman’dan yükselen hareketimiz, sendikal mücadelemize güç katacaktır.
“Ben” anlayışı yerine “Biz” anlayışını merkeze koyduğumuz, çağın gerektirdiği yeni sendikacılık vizyonu içerisinde uzun süredir ter döken hareketimizin mensupları, üyelerimize ve eğitim camiamıza yeni bir nefes olma gayesindedir. 
Zaman ve mekân sınırı gözetmeden, mazlum, mağdur ve masumun hakkını korumayı en ulvî vazifelerden biri sayan Değişim Hareketi, kimsenin rengine, dinine, diline, ırkına, mezhebine, meşrebine, sosyal ve ekonomik statüsüne bakmaksızın herkesi önemseyen ve özümseyen bir teşkilat oluşturmayı amaçlamıştır. 
Hiçbir arkadaşımızı dışarıda bırakmadan, herkesin katkısını muteber sayacağımız, emeklerine saygı duyduğumuz büyüklerimizin, arkadaşlarımızın ve kardeşlerimizin müktesebatına değer verecek ve vefa göstermede tasarrufa asla gitmeyeceğiz.
Rahmetli Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’ın aşağıdaki dizelerini baş tacı edeceğimiz yeni bir dönemi hep beraber başlıyoruz.
“Bütün giysileri yırtsak yeridir,
Yeter bize vefa elbiseleri”
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler