KEKİK, SUSAM ve LAVANTA SOKAKLARININ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

AÇILIŞA İL PROTOKOLÜ KATILDI

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Belediyesi tarafından yapılan yenileme çalışmalarının ardından estetik bir görünüme kavuşan Kekik, Susam ve Lavanta sokaklarının açılışını gerçekleştirdi. 
 
 
 
Açılış programında konuşan Vali Canalp, "Batman Belediyesi tarafından modern yaşam alanları oluşturma konseptine uygun olarak ilimizin en işlek bulvarı üzerinde bulunan ve zaman içinde işlevselliğini yitiren bu sokakları kente yakışır, temiz ve düzenli hale getirdik. Yeniden düzenlenen sokaklarımıza çevreci bir anlayışla Kekik, Susam ve Lavanta isimleri verildi" ifadelerinde bulundu.
 
 
“BU SOKAKLAR BİR BAŞLANGIÇ”
 
Sokak sağlıklaştırma projelerinin devam edeceğinin müjdesini de veren Vali Canalp, "Sokaklar bulunduğu yerin gelenek ve göreneklerini, yaşam tarzını, sosyal yapısını, ekonomik durumunu, kültürünü, teknolojisini ve mimarisini bugüne taşıyan, geçmiş ile günümüz arasında köprü kuran tarihi belge niteliğindedirler. Batman Belediyemiz tarafından yapılan araştırma sonucunda, fiziksel sorunlar yaşandığı tespit edilen üç sokakta kentsel peyzaj odaklı sokak sağlıklaştırma projeleri yapıldı. Vatandaşlarımız tarafından yoğun kullanılan sokakların kente yakışır, temiz, düzenli ve diğer yapılarla mimari bir bütünlük sağlaması amaçlandı. Bundan sonra da şehrimizin diğer lokasyonlarında bu gibi çalışmaları sürdüreceğiz. Bugün açmış olduğumuz bu sokaklar bir başlangıçtır. İnşallah önümüzdeki dönemlerde halkımızın ve esnafımızın fikirlerini dikkate alarak sokak sağlıklaştırmalarına devam edeceğiz" dedi.  Kekik, Susam ve Lavanta sokaklarının açılışına Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Albay İhsan Kaplan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Albay Adem Taşkın, Gap Mahallesi Muhtarı Mehmet Çelik, kamu kurum müdürleri, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler