"KENAR MAHALLE KALMAYACAK"

“Batman’da kenar mahalle kalmayacak”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu ile birlikte Petrolkent mahallesinde yapımı devam eden 2. Gülistan Caddesindeki çalışmaları yerinde incelediler.

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapımı devam eden 2. Gülistan caddesi çalışmaları  hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Ekrem Canalp, "“Batman’da kenar mahalle kalmayacak. Mahalle buluşmalarımızda  bizden talep edilen hususlardan bir tanesi, mahallelerimizde esnafın yoğun şekilde bulunmuş olduğu,  sokak ve  caddelerin yeniden ele alınması ve binaların yeni yaşam alanı haline getirilmesi talebiydi. Biz de belediyede arkadaşlarımızla beraber acaba nasıl ben çalışma yaparsak buraların ekonomisini, ticaretini daha düzgün hale getirebiliriz diye kafa yorduk ve ortaya bu şekildeki bir proje çıktı.

Buranın adını da Gülistan 2 bıraktık. Yani nasıl ki bizim bir Gülistan caddemiz var, orası kentin, ticaretin,  ekonomisinin gerçekten de can damarı diyebileceğimiz çok harkülade bir mekan, çok özel bir cadde orası.  Bunun bir benzerini Batman'ın kenarda kalmış olan bütün mahallelerimizde,  ihtiyaç olan bu şekildeki mahallelerin hepsinde  bu  pilot projeyi yayınlaştıracağız. Burası Gülistan 2'dir,  yakın zamanda Gülistan 3'leri  de, diğerlerini de peyderpey, adım adım yapıldığını göreceksiniz. Ve Batman'ın bütün kenar mahallelerinin de merkezde olduğu,  aslında bir zaman sonra da 'kenar mahalle' diye bir kavramın kalmadığını, kenarların da merkez mahalle haline geldiğini hep beraber göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler