KENTİN KURUMSAL HAFIZASI OLUŞTURULDU

AYKOME Batman’da hayata geçiyor

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, büyükşehir olmayan 51 vilayette ilk defa hayata geçecek proje olan AYKOME (Alt Yapı ve Koordinasyon Merkezi) toplantısına başkanlık ederek, Batman’da yürütülecek alt yapı çalışmaları hakkında kurum ve ilgili birim müdürlerinden bilgi aldı.
 
Batman’da alt yapı çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülmesi için kurulan AYKOME, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, Türk Telekom, DEDAŞ ve SİBADAŞ çalışmalarında kurumlar arası iletişimin güçlendirilmesi ve yürütülen faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesini amaçlıyor. 51 Şehirde uygulanacak uygulama ilk kez Batman’da uygulandı. Web mobil harita tabanlı portal uygulama sistemi sayesinde, şehirde yapılacak tüm altyapı çalışmaları sistem üzerinden kontrol edilerek onay verildikten sonra koordineli bir şekilde planlanıp çalışmalara başlanacak. AYKOME toplantısına başkanlık eden Vali Canalp, Belediye Fen İşleri ve Bilgi İşlem müdürlüklerinden sistem hakkında ayrıntılı bilgi aldı ve müdürlerden çalışmaların aksamadan ve hızlı yürütülmesini istedi.
 
4 YILLIK MASTER PLAN HAZIR
 
2023, 2024, 2025 ve 2026 yıllarına ait tüm yatırımcı kurumların altyapı çalışması haritaları tek tek sisteme yüklenerek faal hale getirilen AYKOME, sadece bölgesel değil cadde ve sokak bazlı şehrin en kılcal damarlarına kadar ulaşabiliyor. Bu sayede gereksiz ve zamansız altyapı çalışmalarının önüne geçilmiş olacak. AYKOME’nin faaliyete geçmesiyle birlikte tüm altyapı haritaları sisteme entegre edilerek şehrin kurumsal hafızası da oluşturuldu. Böylece yıllar sonra bile yapılacak tüm çalışmalara referans olacak bir sistem kurulmuş oldu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler