KENTİN LOBİSİ AYAKLAR ALTINDA

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, BARO toplantı salonunda yapılan ve 10 dakika süren sözde ‘Kent Konseyi’ ile ilgili açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, BARO toplantı salonunda yapılan ve 10 dakika süren sözde ‘Kent Konseyi’ Genel Kurulunun, kentin dinamiklerini temsil etmediğini, belirli kişiler üzerinde çizilen bir senaryo olduğunu söyledi.

Birkaç siyasi parti, belirli STK’lar, Oda ile kamu kurum ve kuruluşların bilinçli olarak davet edildiğini belirten Başkan Çelik; “Mevcut Kent Konseyi, bu halkın %90’nını temsil etmiyor. Genel Kurul %10 gibi komik bir temsiliyetle oldu, bittiye getirildi. Bu halkımıza yapılan bir hakarettir. Sayın Valimizin bu konuda kentin dinamiklerini davet etmesi gerekirdi. Örneğin mecliste vekili olan bazı siyasi partiler davet edilmedi. 10 dakikada olağanüstü Genel Kurul yapılarak Dünyada bir rekor kırıldı. Formalite genel kurulu tanımıyoruz. “ diye konuştu.

“HİZMETLERİN TAKİPÇİSİYİZ”

Her şeye rağmen yeni yönetimi tebrik edip başarırlar dileyen İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, yapılacak hizmetlerin takipçisi olacaklarını söyledi. Başkan Çelik; “Öncelikle 500 yataklı Yeni Devlet Hastanesinin yapılmasını, İluh Deresi ıslah projesini, Batman Çayı Islah Projesini, Üniversitede Hukuk, Tıp, Eczacılık ve üst düzey bölümlerinin açılmasını, pandemi sürecindeki sıkıntıları ve daha birçok konunun takipçisi olacağız. Kentin lobisinin güçlü olması için başkalarının değil, Batman halkının hizmetinde olmaları lazım. Kent Konseyinin kuruluş amacı, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek olmalıdır. Batman’lılık Bilincinden yoksun olanlar yıllardır şehre değer katamayanlar nasıl olurda, Batman hakkında önemli elzem kararları verecek bir yapıda olmaya çalışırlar.”dedi.

“ŞEHRİN DİNAMİKLERİNİ ŞEHRİN İNSANI BELİRLER”

İYİ Parti Batman İl Başkanı Kısmet Çelik, açıklamasına şöyle devam etti; “Merkezi yönetim ayrımcılık yapmadan Kent Konseyinde olması gereken temsilcilerin tümünü yapılacak seçime davet etmeli ve bir seçim olacaksa 15 gün öncesinden gazetede yâda tebliğ yoluyla iletişim araçlarıyla kamuoyuna duyurmalıdır. Batmanlılık Bilincinden yoksun Batmanlılığı ve Batmanlıları bir bütün olarak görmeyen bir yapı bu Kente ne kadar fayda sağlar bir düşünün, sizler Batmanlılık bilincinden yoksunlar bu Kente değer katmaktan çok kendi koltuklarınızı sağlama almaya çalıştığınız sürece ayrımcılık yaptığınız sürece bu Kenti yönetemez Bu Kente fayda sağlayamazsınız. Ne zaman ki ayrımcılık yapmadan adil davranarak herkese eşit mesafede olduğunuzda ötekileştirme yapmadan Batman’lılık Bilinciyle Hareket etmeye başlasanız o zaman Kent Konseyi olarak kentimize Batmanımıza sahip çıkacak ileriye taşıyacak adımlar atabileceksiniz.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler