Kepenk kapatma noktasına gelen kırtasiyecilerden hükümete çağrı

Kepenk kapatma noktasına gelen kırtasiyecilerden hükümete çağrı

Coronavirus nedeniyle okulların aylardır kapalı olmasından dolayı çok zor günler geçirdiklerini, kapanma aşamasına geldiklerini belirten kırtasiyeci esnafı, yetkililerden destek talebinde bulundu.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Coronavirus (Covid-19) salgınından en çok etkilenen kesimler arasında yer alan kırtasiyeciler, aylardır okulların kapalı olmasından ötürü büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirttiler.

Sektörün bitme aşamasına geldiğini, ciddi sıkıntı içinde olduklarını ifade eden kırtasiyeci esnafı, aldıkları ürünlerin ellerinde kaldığını, çeklerini ödeyemez hale geldiklerini söyledi.

Uzun bir süredir piyasanın durgun olduğunu, bu nedenle ödemelerini yapamadıklarını dile getiren kırtasiyeci esnafı, hükümetten destek beklediklerini kaydetti.

 

“Sektör bitme aşamasında”

Sözün bittiği yerde olduklarını söyleyen kırtasiye işletmecisi Veysi Argun, “Kırtasiye sektörü olarak sıkıntılarımızı daha öncede ülkenin birçok yerinde dile getirmiştik. Kırtasiyeciler olarak şu anda sözün bittiği yerdeyiz. Hükümetten rica ettik ve şu anda da istirham ediyoruz. Kırtasiyecilik sektörü bitme aşamasındadır. Hatta bitmek üzeredir. Ama bizler iş yerimizi kapatmıyoruz. Kırtasiye sektörü diğer sektörlere benzemiyor. Çünkü sezonlara bağlı ve dağılımlı bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

“Ticari hayatımız bitecek”

Elindeki ürünlerin sadece yüzde 10’nunu satabildiklerini vurgulayan Argun şöyle devam etti:

“Yüzde 90’nı ise depolara bekliyor. Başkalarının elinde olan imzalı evraklarımız eğer kaşelenirse ticari hayatımız bitecek ve ciddi sıkıntılar yaşayacağız. Yetkililerden durumumuz için rica etmiyoruz, istirham ediyoruz. Kırtasiye sektörü ihmal edilmesin. Bizde Eğitim sektörünün bir dalıyız. Üretici firmaların elinde yüklü miktarda evraklarımız var. Yaklaşık bir seneden fazladır iş yapamadığımızdan oturuyoruz. Diğer iş yerleri gibi alternatif bir işe geçemiyoruz. Çeşitlerimiz çok olduğundan burayı kapatayım başka bir iş yapayım da diyemiyoruz. Üretici firmalarda olan evraklarımızın bekletilmesini istiyoruz. Bu ancak devlet eliyle olur.”

“Ödemelerimizi yapamıyoruz”

Okulların kapalı olmasından dolayı büyük bir sıkıntı içinde olduklarını belirten bir diğer kırtasiyeci esnafı Mikail Yıldırım, “İlk başta okulların açılmasına çok sevinmiştik. Pandemiden dolayı okulların tekrar kapanması nedeniyle çok sıkıntı yaşadık. İş yerine getirdiğimiz malımızı satamadık. Ödeme zamanı geldiğinde sıkıntı yaşıyoruz. Aldığımız ürünleri geri iade edemiyoruz. Okullar kapalı olduğundan satış yapamıyoruz. Piyasada genel bir durgunluk var. Kırtasiyeciler olarak en çok okullara bağlı olduğumuz için şu anda çok sıkıntı yaşıyoruz. Ödemelerimizi ya yapamıyoruz ya da erteliyoruz. Yetkililerden kırtasiyecilerin sorunlarına bir çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler