
KESK "KAŞIKLA VERİLENLER, KEPÇE İLE GERİ ALINIYOR"
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Medya Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Döne Gevher, beraberindeki heyetle Batman Objektif Gazetesini ziyaret ederek, 30 Kasım’da yapacakları bütçe mitingine herkesi davet etti.
KESK Kadın Sekreteri Döne Gevher’e gazete ziyaretinde SES Genel Başkanı Mehmet Sıddık Akın, BTS MYK üyesi Nazım Sarsılmaz ve SES Batman Şube Başkanı Cihan Tüzün de hazır bulundu. 30 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirecekleri miting çalışmaları kapsamında 56 ilde çalışma yürüttüklerini belirten Gevher, “6 Heyet olarak bütçe mitingini örgütleme çalışmaları kapsamında 56 şehrimizi dolaşıyoruz. Bugünde Batman’dayız. Ekim ayının ortalarından sonra bir bütçe dönemi başlıyor. Aralık’ın ortaları gibi de bütçe süreci bitiyor. Yani 60 günlük bir sürece yayarak, aslında ülkenin bir bütün kaynakları değerlendiriliyor. Bu kaynakların nereye dağıtılacağı, hangi oranda dağıtılacağı üzerinden bir tartışma yürütülüyor. Ama bu dağıtım süreçlerinde bizim karşı karşıya kaldığımız bazı haksızlıklar olduğunu, emekçilerin taleplerinin, halkın taleplerinin görülmediğini, bu talepleri en yüksek sesle hep birlikte dillendirmeye ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz” dedi.
“VERGİDE ADALETSİZLİK GİDERİLMELİ”
Bütçe ile ilgili taleplerini Ankara’da yapacakları büyük mitingle haykıracaklarını belirten Gevher, “Bir bütçe oluşum sürecinde aslında bizim vergilerimizle bu bütçenin oluştuğunu, vergilerimizle oluşan bir bütçenin dolaylı ya da dolaysız vergilerden oluşan bu bütçenin emekçilere, kamusal hizmetlere ayrılması gerektiğini, halkın sağlıklı, nitelikli, anadilinde bir kamu hizmetini alabileceği şekilde sağlık ve eğitim başta olmak üzere hizmetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini, kamuda çalışan emekçilerin yaşanabilir, yoksulluk sınırının üstünde, insanca yaşayabileceği bir ücret talebini, vergide adaletsizliğin giderilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Gülistan’da Bir Derviş: Anılardan Gelen Ses
- 02Batman'da Trafik Kazası: Sürücü Yaralandı
- 03Vali Canalp, Kadir gecesini kutladı
- 04DEVA’dan kan bağışına destek
- 05DEM Parti kongreye hazırlanıyor
- 06ASKON'DAN ÖRNEK KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
- 07TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nden Kızılay’a kan bağışı
- 08Genç MÜSİAD’dan inşaat sektörüne dair verimli buluşma
- 09“KADİR GECESİNE ULAŞMANIN SEVİNCİ İÇERİSİNDEYİZ”
- 10İL BAŞKANI ÇETİN “BU GECE DUA, TÜM DERTLERE ŞİFADIR”
- 11Batman'da Çatı Katında Çıkan Yangın Söndürüldü
- 12BAKAN URALOĞLU, VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 13PETROLSPOR, SARIYER’İ KINADI, SARIYER TARAFTARLARI KOLTUKLARI KIRDI
- 14KARATAŞ'AN PETROLSPOR'A DESTEK
- 15HASANKEYF YOLU DUALARLA AÇILDI
Henüz Yorum yok