
Kırsal kalkınma toplantıları başladı
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkında tebliğin 21 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte 11. etap kırsal kalkınma yatırımları bilgilendirme çalışmalarına Batman'ın merkez ve 5 ilçesinde başlandı.
İlki Batman Ticaret Borsası'nda 31 Ekim 2016 tarihinde yapılan bilgilendirme toplantısı, 5 ilçede gerçekleştirilen tanıtım etkinlikleriyle devam ediyor.
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Erdoğan Avcı ve teknik personelin çalışmasıyla yürütülen ilçedeki bilgilendirme faaliyetleri, Beşiri Halk Eğitim Merkezi'ndeki toplantıyla başladı. Toplantıya Beşiri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Hasan Uras'ın yanı sıra tarımsal danışmanlar, muhtarlar ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Katılımcılara 11. etap kırsal kalkınma yatırımları tebliğinin içeriği ve uygulama şartları slaytlar eşliğinde sunum yapılarak anlatıldı. Sunumdan sonra katılımcıların sorularına cevaplar verilerek detaylı bilgiler aktarıldı. Gercüş, Hasankeyf ve Kozluk'ta yapılan toplantılardan sonra bugün de Sason'da yapılacak toplantıyla ilçe bilgilendirme faaliyetlerinin tamamlanmış olacağı kaydedildi.
Bilgilendirme çalışmaları konusunda açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Beşiri'de olduğu gibi Gercüş, Hasankeyf ve Kozluk ilçelerinde de toplantılara büyük ve coşkulu bir katılımın olması çiftçinin ekonomik refahını yükseltmesine yönelik gayretini görmek açısından sevindiriciydi. Bu türlü hibe projelerinin yapılmasından dolayı halkımız son derece memnun. Çiftçilerimize ve girişimcilerimize yönelik hibe çalışmaları artarak devam edecek ve halkımızın ekonomik gelir seviyesini arttırarak Batman'ımıza sosyoekonomik yönden fayda sağlayacaktır." dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok