
Kırtasiye alışverişlerinde yoğunluk
Yapılan zamlardan her sektörde olduğu gibi kırtasiye sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirten kırtasiyeciler, buna rağmen yeni sezonun hareketli geçtiğini dile getiriyorlar.
9 Eylül Pazartesi günü başlan 2019-2020 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde çocuklarının okul ihtiyaçları için kırtasiyelere giden veliler, çocuklarını eksiksiz bir şekilde okula gönderebilmenin telaşını yaşıyor.
Kırtasiyeciler de, velilere 'merdiven altı' diye tabir edilen ucuz ve kalitesiz ürünlerden uzak durulması noktasında tavsiyelerde bulunuyor.
"Yoğunluğumuz eylül ayı boyunca devam ediyor"
Piyasadaki zam durumunun farkında olan velilerin kırtasiye ürünlerindeki artışı da normal karşıladığını dile getiren kırtasiye esnafından İbrahim Ekinci, "Şu anda yoğun bir sezona başladık. Yeni eğitim-öğretim yılı tüm veli ve öğrencilerimize hayırlı olsun. Kırtasiyemizde kırtasiye ürünlerimiz, kaynak kitaplarımız, YKS kitapları ve ana okuldan liselere kadar kitap setlerimiz mevcuttur. Yoğunluğumuz eylül ayı boyunca devam ediyor. Kasım ayına kadar yoğunluğun olmasını bekliyoruz." dedi.
Velileri 'merdiven altı' diye tabir edilen kalitesiz ürünlere karşı uyaran Ekinci, "Özellikle veliler ürünleri seçerken dikkatli olmalıdır. Kanserojen ürünler piyasaya sürülüyor. Çocukların sağlığına dikkat edilmelidir. Kanserojen ürünleri CE etiketine bakarak fark edebilirsiniz." ifadesini kullandı.
"Biz kırtasiyeciler eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz"
Kırtasiyecilerin eylül ayını sabırsızlıkla beklediklerini belirten kırtasiyeci esnafı Sinan İren, "Kırtasiye sezonu yılda bir yaşanıyor. Biz kırtasiyeciler eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz. Bu hafta kırtasiye sezonumuz başladı. Yoğunlukta çanta, kırtasiye malzemeleri satılıyor. Elhamdülillah şu anda satışlarımız iyidir. Ailelere tavsiyemiz özellikle taklit ürünlerden sakınmalarıdır. Kalitesiz ürünlerin genelde kanserojen özelliği vardır. Bilinen ve tanınan markaların alınmasında fayda var." şeklinde konuştu.
"Veliler olarak pahalılıktan yakınıyoruz"
Eğitim yuvalarının ticarethane yapılmaması gerektiğine değinen velilerden Mehmet Emin Gültekin, "4 öğrenci okutuyorum. Veliler olarak pahalılıktan yakınıyoruz. Okul çantaları ve malzemelerin fiyatları çok yüksektir. 4 öğrenci okuttuğum zaman da haliyle maddi olarak etkileniyor. Özel okula gönderdiğim bir çocuğum var. Okul, elbise için 300 lira para istiyor. Bir test için 40 liralık masraf çıkıyor. Bu uygulamalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Pahalılık had safhada, herkes bu fiyatları ödeyecek durumda değildir. Okul bir eğitim yuvası, o gözle bakılmalıdır. Öğrenci öğretmen ilişkisinde anne baba şefkati gereken bir kurum olmalıdır. Okulların fiziki yapısında bir sıkıntı yok. Sadece pahalılıktan yakınıyoruz." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01HATIRA ORMANINDA AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK
- 02BAŞARILI ÖĞRENCİLERDEN İL MÜDÜRÜ CİĞER’E ZİYARET
- 03SASON’UN ZİRVESİNE GİDEN YOL AÇILIYOR
- 04ÇOCUKLARIN TALEBİ ÜZERİNE PARKA OYUN ALANI KURULDU
- 05“TÜRKİYE YARDIM ULAŞTIRACAK GÜCE SAHİPTİR”
- 06İHSAN TAŞ’TAN SEKTÖRE ÇAĞRI: "BEYAZ PERDE KAPANIYOR"
- 07“KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYORUZ”
- 08KALDIRIM İŞGALLERİNE GEÇİT YOK
- 09İŞ İNSANI RAMAZAN TOY, MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OLDU
- 10EZİDÎ YURTTAŞLARIN MAĞDURİYETİ CEVDET YILMAZ’A SORULDU
- 11EN SICAK İL BATMAN OLACAK
- 12UYUŞTURUCUYA KARŞI TOPLUMSAL SEFERBERLİK ÇAĞRISI
- 13ARSLAN: SUSANLAR DA SORUMLUDUR
- 14ADSM’den çocuklara yönelik örnek uygulama
- 15KAPLAN’DAN MİKRO ESNAFA DESTEK ÇAĞRISI
Henüz Yorum yok