Kısa süreli etkili olan yağmur evleri sular altında bıraktı
Batman'ın iluh Mahallesinde altyapı sorunu nedeniyle, etkili olan yağmurdan dolayı bazı evler sular altında kaldı.
Sabah saatlerinde kısa süreli yağan yağmur, etkili olmamasına rağmen Batman merkez İluh Mahallesinde rögarların tıkanması sonucu evleri su altında kalan vatandaşlar ise kendi çabalarıyla suyu tahliye etmeye çalıştı.
İluh Mahallesi 118 sokakta tek başına yaşayan Fayıka Bayık isimli yaşlı kadın, uykudayken evine su bastığını söyleyerek yardım istedi.
Geceden beri ara ara yağmur yağdığını söyleyen Bayık, "Evimde uyuyordum. Sabah kısa süreli yağan yağmur evimi sular altıda bıraktı. Bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Her yağmur yağınca ben bu haldeyim, evime hem yağmur hem de kanalizasyon suyu girdi. Çaresiz kalmışım ne yapacağımı bilmiyorum. Evim su dolmuş zararım çok, eşyalarımın hepsi ıslanmış bu kış nerede kurutacağımı bilmiyorum." dedi.
Mahalle sakinlerinden Hüseyin Gökalp da "Banyomuzun, tuvaletimizin ve mutfağımızın giderlerinden evimize su girdi. Yetkililer gelip de sıkıntıyı gidermiyorlar. Kanalizasyonlar hepsi tıkanmış mahalle sular altında kaldı. Birçok eve su girdi. Yetkililerin gelip sorunu gidermelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.
İki evleri ve erzak depolarının sular altında kaldığını dile getiren mahalle sakinlerinden Hüseyin Ekinci ise "Yaşam Caddesinde kanalizasyon boruları dar olduğu için sokaklarımızın suyunu kaldırmıyor. Birçok boru ezilmiş durumdadır. Bu boruların hepsi acilen değişmesi gerekir. Yetkililerden hasar tespiti yapmalarını ve hasarları gidermelerini istiyoruz. Tüm mahallenin tüm kanalizasyon borularının acilen değişmesi gerekir." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN’DA YAĞMUR ALTINDA NEWROZ COŞKUSU
- 02AŞİRET DERNEKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ
- 03KAN BAĞIŞI BİNLERCE HASTAYA UMUT OLDU
- 04BAYRAMIN GÖRÜNMEYEN YÜKÜ: 3 GÜNDE 1450 TON ÇÖP TOPLANDI
- 05Batman’da Trafik Kontrol Merkezi Kuruldu
- 06EKREM TÜZÜN ÖNDERLİĞİNDE BAYRAM ZİYARETLERİ
- 07BAYRAMDA ANLAMLI ZİYARETLER
- 08HEYELAN SONRASI YOLLAR HIZLA AÇILIYOR
- 09“SU KRİZİ KAPIDA, ACİL ÖNLEM ŞART”
- 10“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 11BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 12BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 13BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 14BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 15CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM




Henüz Yorum yok