Kuaför ve berberlerde kapanma öncesi yoğunluk yaşandı

Batman’da, 17 günlük tam kapanma öncesinde kuaför ve berberlerde yaşanan yoğunluk bayram arifesini andırıyor.

Bugün saat 19.00’da başlayıp 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te bitecek olan 17 günlük tam kapanma kararının ardından kuaför ve berberlerde tıraş yoğunluğu yaşanıyor. Randevu sistemiyle çalışan kuaför ve berberler, hijyen kurallarına da özen gösteriyor.

Mehmet Mim

Berber ve kuaförlerin kapanmaması gerektiğini belirten berber esnafı Mehmet Mim, “Kısıtlamadan dolayı halk kendini bir anda bayram arifesinde buldu. Gerçekten de yoğunluk yaşanıyor. Kapanma kararı kesinlikle insanlara faydadan çok zarar getirdi. Toplum çarşıda geziyor ve bu durumda Coronavirus olma ihtimali daha yüksektir. Bizde mağdur olduk. Bir iki ay öncesinden haber verilmesi gerekirdi. Hepimiz aniden bir bayram arifesine girdik. Bu yoğunluktan bizde mağdur olduk. Halkın temizliğiyle uğraşan esnaf kapanmamalıdır.” dedi.Emin Oğuz

“Uzun zamandır bu sıkıntıyı çekiyoruz”

Ciddi mağduriyet yaşadıklarını ifade eden bir diğer berber esnafı Emin Oğuz, “Daha önce bayrama bir iki gün kala yoğunluk yaşarken şu anda bu yoğunluğu yaşıyoruz. Randevu sistemiyle çalışıyoruz. İşlerimiz eskiye göre düştü. Şu anda sıkıntı yaşıyoruz. Uzun zamandır bu sıkıntıyı çekiyoruz. Mağduriyetimiz çoktur.” diye konuştu.

“İnsanlar bir anda kendini bayram telaşı içerisinde buldu”

Bayrama iki hafta kala tıraş olmak mecburiyetinde kaldığını belirten İrfan Gülsu, “Kapanma kararından dolayı insanlar bir anda kendini bayram telaşı içerisinde buldu. İğne atsan yere düşmez. Coronavirus unutuldu. 17 günlük kapanma nedeniyle şimdiden bayram tıraşımızı olmaya geldik.” ifadelerini kullandı.

Ramazan Arburşu

“Tıraşımızı bayram akşamı yapardık”

Tıraş olan Ramazan Arburşu, “17 günlük kısıtlama var. O yüzden önlemimizi şimdiden aldık. Tıraş olalım, saçımızı, başımızı düzeltelim dedik. Çünkü 17 gün boyunca evde kalacağız. Bayram tıraşımızı bayram akşamı yapardık ama maalesef şimdi bayram diye bir şey kalmadı. 17 gün önceden tıraş bayram tıraşı sayılmaz. İdare edeceğiz ne yapalım başka çaremiz yok.” şeklinde konuştu.

Halis Ergin

“Kapanma kararı olmasaydı bayram akşamı tıraşımı olacaktım”

Tıraş olmaya gelen Halis Ergin de şunları söyledi: “Çarşıda ihtiyaçlarımı giderdikten sonra tıraş olmak için berbere geldim. Kapanma kararı olmasaydı bayram akşamı tıraşımı olacaktım. Ancak kapanmadan dolayı şimdi tıraş oluyor.”

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler