KÜRT SORUNUNU DEMOKRATİK VE BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZECEĞİZ

TİRYAKİ "HEDEFİMİZ 5-0"

Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili Adayı M.Rüştü Tiryaki ve beraberindeki heyet yerel basın kuruluşları ziyaretleri kapsamına  Objektif Gazetesini ziyaret etti. 
 
 
Yeşil Sol Parti Batman Milletvekili adayı Mehmet Rüştü Tiryaki, HDP Batman İl Eş Başkanı Hürriyet Kaytar, DBP Merkez İlçe Eş Başkanı Mülkiye İnan, Yeşil Sol Parti İl Yönetiminden Ahmet Yılmaz ve HDP İl Yönetici Sait Yaman'ın da aralarında bulunduğu heyet, seçim çalışmalarını değerlendirdi.  
 
"AYAK BASMADIK SOKAK BIRAKMADIK"
 
14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için sahada olduklarını ifade eden Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı M. Rüştü Tiryaki" Seçim çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Yeşil Sol Parti olarak, İlçe, mahalle, meydan, sokak, ev, tekstil atölyeleri, iş yerleri.sivil toplum örgütleri ve yerel basını ziyaret ediyoruz. Ayak basmadık sokak,çalmadık kapı bırakmamaya gayret ediyoruz."dedi.
 
 "DEĞİŞİM ZAMANI ARTIK"
 
Tiryaki konuşmasının devamında" Ak Parti halk için umut değil artık. Ziyaretlerimizde vatandaşlarımızın 21 yıldır iktidardadırlar yeter artık değişim zamanı geldi. 21 yıldır iktarda olmalarına rağmen Batman sayısız sorunları olduğu gibi duruyor. Hiç bir dönem siyaset dili bu kadar çirkinleşmemişti. Ayrıştırıcı, ötekileştirici, kin ve nefret söylemlerinden vazgeçmiyor iktidar, onlarda gideceklerinin farkındadır. 
 
TİRYAKİ "HEDEFİMİZ 5-0" 
 
Objektif ziyaretinde yaptıkları saha çalışmalarında oy oranlarının artığını bariz olarak gördüklerini ifade eden  M. Rüştü Tiryaki  "Önceki seçimlerde aldığımız %65'lik oy oranımızı, hedefimiz olan  %75'e ulaşmak için çalışıyoruz. 182 Bin olan oylarımızı en az 50 Bin artırarak 230 - 250 Bin bandına yükseltmek için mücadele ediyoruz. Bu oranlarla bu seçimde Batman'daki 5 milletvekilinin hepsini almayı hedefliyoruz." diye konuştu.
 
 HÜDA PAR'A YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ
 
Tiryaki "Erzurum’da, Mersin’de Trabzon'da, yapılan saldırıyı kınıyoruz. Siyasi partiler ülkenin her tarafında seçim çalışmalarını güvenlik içinde yapabilmeli. Hüda Par'a yapılan saldırı Kürt oldukları için yapıldı. Hüda Par bu saldırıdan bir değil iki ders çıkarmalıdır."
 
KÜRT MESELESİ DEMOKRATİK YOLLARLA ÇÖZÜLMELİ
 
Tiryaki  "Yıllardır ülkemizde Kürt sorunu maalesef çözülmedi. Seçimlerden sonra yeni hükümetin kurulması ile Kürt sorunun demokratik ve barışçıl yollarla çözeceğimize inanıyoruz. Demokratik ve barışçıl yollarla Kürt sorunun çözülmesi  sonucunda, ülkemiz daha demokratik, yaşanılabilir, barış ve huzur dolu bir iklim yakalamış olacak"  ifadelerini kullandı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler