Mezopotamya ve Sosin Caddesine Sinyalizasyon Sistemi

Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından trafik yoğunluğu yaşanan Kültür Mahallesi Mezopotamya ve Kıbrıs Şehitleri Caddelerinin birleşme noktası ile Çamlıtepe Mahallesi Aydın konak Caddesi (Memur Sen yol ayırımı) Sosin Caddesi yol ayırımına yeni sinyalizasyon sistemi kurdu.

Mahalle sakinleri ile esnaftan gelen talepleri değerlendiren Belediyemiz Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ihtiyaç duyulan noktalara sinyalizasyon sistemi kurmaya devam ediyor. Trafik yoğunluğunun fazlalaştığı ve kazaların meydana geldiği bölgelerde Emniyet Trafik yetkililerinin de görüşü alınarak sinyalizasyon sistemi kuruluyor.

 

Kent içinde karayollarına bağlı kavşaklar dahil yirminin üzerinde kavşakta sinyalizasyon sistemi bulunurken artan araç sayısı karşısında yeni kavşaklara da sistemin kurulması gerektiği belirtildi. İmkânlar içerisinde çalışmalarını yürüten Ulaşım Müdürlüğü ekipleri öncelikli kavşakları belirleyerek sistemi kuruyor.

Sinyalizasyon sisteminin kurulduğu kavşaklarda trafik kazalarının minimum seviyeye düştüğü, trafik akışında da rahatlama sağlandığı belirtildi.

 

Sinyalizasyon sisteminin kurulmasıyla kontrolsüz geçişlerin yaşandığı her iki kavşağın kontrollü hale getirildiğini ifade eden Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket AKSOY: "Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz Bağlar ve Kültür Mahalleleri arasında bulunan Kıbrıs Şehitleri Bulvarı-Mezopotamya Caddesiyle Çamlıtepe Mahallesi Sosin Caddesi Aydınkonak Caddesi birleşme noktalarında bulunan kavşaklara sinyalizasyon (Işıklı Kavşak) sistemi kurdu. Bu noktalarda trafik yoğunluğu her geçen gün artıyordu. Dolayısıyla sinyalizasyon sisteminin kurulması kaçınılmazdı. Bizler de trafikte seyreden araçlarımız ile yayalarımızın güvenliğini göz önünde bulundurduk"  dedi.|

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler